Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Intercontinental Cup

En weekend med test forud for ”Petit Le Mans”

LMI Cup 
27/09/10 

Tom Kristensen og resten af Audi Sport Team Joest har brugt weekenden i USA, nærmere bestemt på Road Atlanta, med at teste Audi R15 forud for den næste afdeling af International Le Mans Cup, der køres i weekenden.
 

Formålet har været at finjustere aerodynamikken til den kuperede bane, der desuden har fået nyt underlag, siden Tom K kørte her sidst.

- Jeg vandt, sidst jeg deltog her tilbage i 2002 og vandt American Le Mans Series-titlen samme år, så det er gode minder, jeg har herfra. Banen har i mellemtiden fået ny asfalt, og derfor er den også hurtigere, end sidste gang jeg var her. Når løbet skydes i gang i weekenden, ser jeg frem til en fyldt gryde med tilskuere og den stemning der følger med, og samtidig håber jeg naturligvis på masser af godt race. Der er 45 biler til start, så det bliver vildt, spændene og dramatisk. På Silverstone startede vi i Pole Position, og det vil vi selvfølgelig bygge videre på. Nøglen er at få R15′eren sat op, så den er i det vindue, hvor den arbejder bedst i løbet. Her kan vi forbedre os fra det seneste løb på Silverstone, siger Tom K.

Til ”Petit Le Mans”, som løbet også kaldes, får Kristensen og McNish selskab i bilen af en tredje kører, nemlig deres sædvanlige makker fra Le Mans, Dindo Capello. Det er 13. gang, der køres ”Petit Le Mans”, som igen i år strækker sig over 1.000 miles eller maksimalt ti timer. Kvalifikationen begynder lørdag kl. 15.50 lokal tid, mens selve løbet køres søndag kl. 11.20.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Allan McNish
  • Rinaldo Capello
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport Team Joest
  • Road Atlanta
  • 02/10/10 - Road Atlanta - LMI Cup
  •