Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Er 3 heat nok?

Special Saloon 
28/09/10 

I weekenden den 2. og 3. oktober køres der finaleløb for Special Saloon Car på Padborg Park, og for Jakob Borum er der virkelig noget at køre efter. Målsætningen er klar, nemlig at slutte som 1’er i SS2 og 2’er i det generelle mesterskab. I det generelle mesterskab er det kun i teorien, at Claus Christensen kan indhentes, og det er kun Christian Vejby der har en teoretisk chance for at snuppe den førsteplads, derimod er der særdeles tæt kamp om anden og tredjepladsen.
 

Her ligger Vejby p.t. bedst til med 191 point, Borum lige efter med 181. Dennis Holbæk og Klostermann tæt efter med 173, men eftersom Klostermann desværre ikke kommer til start, så det nok mellem de 3 andre kampen kommer til at stå. Jørgen Hansen har med 151 point en teoretisk mulighed for at blande sig. Selvom han ikke skulle nå på podiet, så kan han gøre det svært for Dennis Holbæk ved at tage point fra ham. Omvendt så kan Vejby og Borum hjælpe Dennis Holbæk på podiet ved at tage point fra hinanden.


Udover den direkte kamp på banen så kan der meget vel komme en kamp om en podieplads mellem Borum og Dennis Holbæk på Padborg.
(Foto: keldolfert.dk)

Kampen om førstepladsen i SS2 er væsentlig enklere end kampen om podiepladserne i det generelle mesterskab. Der er 10 point der skiller Borum fra at tage sin første titel i Special Saloon Car, og der er 3 heat til at indhente de 10 point. Det handler ganske enkelt om at slutte øverst i de 3 heat, og så sørge for at tage minimum et ekstra point for enten pole eller hurtigste omgang. Hvis Vejby slutter foran Borum i bare et af de 3 heat, så skal Borum tage alle 6 ekstrapoint for pole og hurtigste omgang. Men som Borum siger:
”Jeg tror det enkleste bare er at køre fra Vejby i både tidtagning og heat, så det vil jeg satse på.”


Sådan her skal det helst slutte mellem Borum og Vejby i alle 3 heat i weekenden – altså hvis Borum skal bestemme.
(Foto: keldolfert.dk)

Der er i år kørt 4 heat på Padborg park, og her er Borum sluttet foran Vejby i de 3 af heatene, så det er bestemt ikke urealistisk at tro på en titel i SS2 klassen.

Der har været snakket meget om vejret, og det er da ikke nogen hemmelighed at Borum har klaret sig rigtigt godt i regnvejr på Padborg Park, men som Borum siger:
”Jeg skal kunne vinde uanset vejret, og bliver det regnvejr, så betyder det bare at mine chancer forøges lidt, så uanset vejret så bliver det garanteret kæmpet for placeringerne i alle 3 heat.”

Lige nu er der flere spørgsmål end svar:

 • Er 3 heat nok for Borum til at indhente Vejbys 10 points føring?
 • Vil Dennis Holbæk snuppe en generel podieplacering for næsen af Vejby og Borum?
 • Har Vejby bygget bilen 2 meter bredere for at holde Borum bag sig?
 • Har Borum fået endnu flere heste ud af den i forvejen hidsige Integra?

Jeg kan kun opfordre alle til at komme til Padborg Park i weekenden og få svarene live.

Vi ses!

Honda ProRacing
Keld O. Dohm


Læs mere om:
 • Christian Vejby
 • Claus Christensen
 • Dennis Holbæk Pedersen
 • Jakob Borum
 • Jørgen 'Gamle' Hansen
 • Michael Klostermann
 • Padborg Park
 • 03/10/10 - Padborg Park - Special Saloon
 •