Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Anders Lysen sikrede Suzuki Motorsport mesterskab

Rally Sprint 
28/09/10 

Suzuki Motorsport sikrede sig et mesterskab, da finaleløbet i årets Yokohama Mesterskab Øst søndag blev kørt på Falster. Det var Anders Lysen/Jacob Madsen (Sorø/Dianalund), der på dagen sikrede sig klassesejren i årets fjerde og sidste afdeling, og med den sejr kunne duoen kalde sig Yokohama mestre øst i klassen for biler op til 1600 cm3.
 

”Det har bare været en rigtig god dag for os,” siger Anders Lysen ovenpå erobringen af mesterskabet. "Bilen har bare kørt som en klokkeværk. Vi endte med at sætte tredjebedste tid generelt af alle deltagerne på de to sidste prøver, og det rakte så til en generel femteplads og sejren i klassen, så vi nu også kan kalde os mestre.”


Anders Lysen – her skudt under et tidligere løb – har nu sikret sig Yokohama Mesterskabet Øst i sin klasse.
(Foto: Rallyfotografen)

Den østlige finale i Yokohama Mesterskabet fandt sted i Nykøbing Falsters industrikvarter, hvor rallykørerne blev udsat for nogle udfordringer, som de ellers ikke normalt får i den del af landet.

”Der var tale om en rigtig god rallysprintprøve med god og dårlig asfalt, løst underlag, ja, den havde det hele, og der skal lyde en stor tak til den tidligere rallykører Bjørn Wulff for at stable løbet på benene,” siger Anders Lysen, mens teamkammerat Claus Steensen (Ringsted) istemmer.

”Det var en rigtig god prøve, hvor der var lidt af det hele,” siger han. ”Der var sving, og der var både smalle og brede stykker på prøven, som både havde flade sving og skarpe sving. Samtidig var der også en god og hurtig afvikling. Det var virkelig et flot stykke arbejde, som Bjørn Wulff havde gjort, hvor han i sin kørestol var kørt rundt til lodsejerne for at få tilladelserne til at køre hos dem.”

Claus Steensen stillede atter op sammen med Peter Petersen (Ringsted), men da deres Suzuki Swift ikke er af den tunede slags, endte de et pænt stykke nede i klassementet. Det blev til en syvendeplads i klassen.

”Men vi ødelagde ikke noget, og vi kom heller ikke i nærheden af at ødelægge noget, men derfor kørte vi alligevel stærkt. Da vi kørte prøven igennem sidste gang, havde vi kappet to sekunder af i forhold til den forrige gang,” siger Claus Steensen. ”Samtidig vandt vi også 1.500 kroner af Yokohama. Sidste gang, vi kørte, var det 1.000 kroner, så det er lige ved, at det kan blive til en hel forretning...”

Ugen har været travl for mandskaberne fra Suzuki Motorsport. Selv om den østdanske finale i Yokohama Mesterskabet var det eneste løb, teamet deltog i, så blev de tre første dage tilbragt med rallybilerne på et køreteknisk anlæg i Vejle, hvor der blev givet køreture for landets Suzuki-forhandlere.

”Selv om der ikke var tale om konkurrencekørsel, så er det altid godt med køretid i bilen, og det føler jeg er en del af forklaringen på mit gode resultat i Nykøbing Falster,” siger Anders Lysen.

Næste gang Suzuki Motorsport skal i aktion bliver ved fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, som finder sted ved Bramming den 8. og 9. oktober.

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
  • Anders Lysen
  • Suzuki Motorsport
  • Nykøbing F
  • 03/10/10 - Nykøbing F - Rally Sprint
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: