Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Koreas Grand Prix stadig i fare

Formel 1 
27/09/10 

Det Koreanske Grand Prix kan stadig være i fare for at blive aflyst. Den sidste deadline for den endegyldige inspektion fra FIA for at få godkendt banen, var den 21. september. Den dato er overskredet, men FIA er gået med til at udskyde datoen med én til to uger.
Årsagen til udskydelsen er i første omgang ret simpel. Det sidste lag asfalt bliver først lagt på i denne uge.
 

Arrangørerne af det kommende Koreanske Grand Prix har haft deres at slås med siden arbejdet gik i gang. Arbejdsnedlæggelse, måske manglende planlægning og andre faktorer har i den grad forsinket arbejdet. Men nu skulle det være ganske vist. Det sidste lag asfalt bliver lagt i denne uge. Og så kan Charlie Whiting komme til.

Og det er i sidste øjeblik. FIAs krav er normalt at asfalten skal være klar godt et par måneder før den tages i brug. Det er blandt andet for at undgå det der skete på Circuit de Catalunya da den blev indviet. Her smuldrede asfalten på det nærmeste væk da Formel 1 bilerne indtog banen, kun få dage efter at asfalten var lagt.
Det Koreanske Grand Prix er fastsat til den 24. oktober.

Udover at Charlie Whiting skal inspicere selve banen, skal han også kontrollere de omgivende sikkerhedshegn, dækmure og afkørselsområder. Lever de ikke op til kravene, bliver Grand Prixet aflyst. Kilder på stedet mener at vide at de omgivende sikkerhedshegn, dækmure og afkørselsområder slet ikke var klar for ganske få dage siden.

Bliver Grand Prixet aflyst, er det selvfølgelig ikke særlig heldigt, hverken for løbets arrangører, Bernie Ecclestone eller FIA. Det giver ikke verdens bedste PR. Hvorvidt Grand Prixet så kan komme på næste års kalender er et andet spørgsmål. Bernie Ecclestone/FOM skal have plads til 20 Grand Prixer om året i de kommende år. Aflysningen kan true, og om det i det hele taget kommer med på kalenderen, er ren jura.

Dons

Læs mere om:
  • Korea
  • 24/10/10 - Yeongam - Formel 1
  •