Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Lotus Racing skifter navn

Formel 1 
24/09/10 

Navnerettigheder med mere er også en del af Formel 1 sporten. Således har man i Malaysia måttet leve med at måtte anvende navnet Lotus Racing til trods for at man overtog produktionen af Lotus gadebiler for et par år siden.
Team Lotus som det gamle Formel 1 team under Colin Champmans ledelse hed, har ikke måttet bruges da navnerettighederne tilhørte David Hunt. Den uregelmæssighed har man nu fået rettet op på.
 

Fra og med sæsonstarten i 2011 så skifter Lotus Racing navn til at hedde Team Lotus, og overtager dermed det gamle oprindelige navn for teamet. Team Lotus blev kendt under Colin Chapmans ledelse.

Teamchef Tony Fernandez har netop offentliggjort denne nyhed i forbindelse med Singapores Grand Prix. Dermed har Lotus sikret sig navnerettigheden fra den nu tidligere ihændehaver af denne rettighed, David Hunt, som overtog denne, da det oprindelige Team Lotus lukkede i 1994. Teamet kørte dog videre i samarbejde med det daværende team Pacific Grand Prix. Dette samarbejde varede kun i sæsonen 1995, hvorefter at Lotus navnet helt forsvandt fra Formel 1 sporten, indtil bilfabrikken Proton igen bragte navnet ind i sporten.

Hvis navnet Hunt lyder bekendt, er det ganske rigtigt. David Hunt er bror til den nu afdøde tidligere Formel 1 verdensmester, James Hunt.


Lotus Racing skifter navn ved årskiftet til Team Lotus
(Foto: Flemming-Jensen.com)

Dermed er der sket meget hos Lotus i denne forgangne uge. Man har overtaget det gamle navn, man har indgået samarbejde med ART Grand Prix i GP2 og GP3 klasserne og stiller op som et fælles team - Lotus ART. Samtidigt har teamchef Tony Fernandez annonceret at han deltager med sit eget GP2 team - Team Air Asia.

Det eneste der nu mangler er den endelige bekræftelse på at man i næste sæson anvender Renault motorer og gearkasser. Selvom det forlyder at aftalen er indgået så er den ikke officielt bekræftet - endnu. Cosworth har dog meddelt at man lader Team Lotus slippe ud af den indgåede kontrakt der ellers ville være gældende 2 sæsoner mere.

Dons

Læs mere om:
  • Lotus Racing
  •