Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF3

Christian Sørensen scorer frontresultat

KF3 
25/09/10 

- i karting-VM 2010
Den sydvestjyske teenager - Christian Sørensen - har oplevet en spændende 2010-sæson med deltagelse i de fleste top-arrangementer inden for karting i Europa. Dette har baggrund i samarbejdet som officiel fabrikskører for italienske Birel Motorsport, der er blandt frontløberne inden for nyudvikling af hurtigere konkurrencemateriel.
 

- Christian er nybagt tysk juniormester (DJKM) i den internationale KF3-kategori, oplyser far og teamchef Erik Sørensen. - Sideløbende har knægten deltaget i den nystartede Winning Series Karting (WSK) World, hvilket har budt på løb i Portugal og USA. I denne serie ligger Christian nummer 7 i KF3 inden finale-arrangementet, som køres i Ægypten sidst i oktober.


Der køres meget tæt i karting-løbene, når top-arrangementerne afvikles.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

DJKM-titlen var naturligt medvirkende til, at Christian Sørensen kvalificerede sig til VM 2010 i karting på den portugisiske topbane: Braga. Sydvestjyden fik her konkurrence fra 77 skrappe juniorer fra 22 forskellige nationer.

- Flere af de andre karting-teams havde smugtrænet i Braga, supplerer Christian Sørensen. - Mit hårde 2010-løbsprogram bevirkede, at jeg kun fik mulighed for at teste 2 dage i Portugal inden VM-stævnet. Vejret var stadig væk yderst lunt med varmegrader mellem 30 og 40.


Frontplaceringen ved VM 2010 i Braga affødte invitationer til flere interessante karting-løb til Christian Sørensen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Det gik fornuftigt med at aflure ideallinjerne på Braga, fortsætter Erik Sørensen. - Christian var femtehurtigst i tidtagningen. Kampen i front var virkelig skarp med kun 3 tusindedele sekunder op til tredjepladsen. Dette svarer til 6 centimeters forskel efter gennemkørsel af den 1.286 m. lange rundbane, som består 4 højre- og 4 venstresving krydret med 2 lange chikaner.

Christian Sørensen skulle hermed starte som toer i alle sine 4 kvalifikationsheats. Første heat blev vundet sikkert, men i de næste to heat blev resultaterne henholdsvis nummer 10 og 24.


Christian placerede sig i top fem under tidtagningen i Braga og kun 6 centimeter fra tredjehurtigste tid.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Deltagelse i mesterskabs-arrangementer er altid en hæsblæsende oplevelse, konstaterer Christian Sørensen. - Der bliver kørt virkelig tæt, hvor man ofte ligger under en halv meter efter den forankørende konkurrent. Dette sker med tophastigheder over 100 km/t, hvorfor der nemt kan ske sammenstød og afkørsler. Dette ramte mig lidt i disse to heats, men jeg tog revanche i sidste kvalifikationsheat med en firer.

- De 34 bedste kvalificerede sig til finalerne, forklarer Erik Sørensen. - Christian kvalificerede sig sikkert som nr. 15 til for-finalen, hvor han fightede sig frem som nummer 13 over målstregen. Til finalerne fik alle kørerne nye dæk, og Christian oplevede umiddelbart en ændring af den såkaldte compound i forhold til kvalifikationen.

- Grundet dækkene ændrede vi set uppet til selve finalen, afslutter Christian Sørensen. - Dette gav mig ekstra fart på den første baneomgang, hvor jeg hurtigt kørte mig frem til en tiendeplads. Igen var det tæt fight om placeringerne, og vi lå derfor tæt i mellemfeltet. Midtvejs i finalen avancerede jeg til niendepladsen, hvilket også blev slutresultatet som bedstplacerede dansker.


Inden finalen i Braga ændrede Erik Sørensen (t.v.) på set uppet af karten sammen med sønnike.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

VM-frontplaceringen bevirkede desuden, at Christian Sørensen blev tilbudt starter i flere interessante karting-løb i Europa og USA.

Kartingteam Christian Sørensen

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Christian Sørensen
  • Kartingteam Bo & Christian Sørensen
  • Braga
  •