Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Natteløb i storbyen

Formel 1 
22/09/10 

Optakt til Singapores Grand Prix
Godt ser det ud, når Formel 1 feltet på søndag drøner ud i Singapores mørke nat, oplyst af pærer nok til at give selv moderate miljøbevidste mareridt. Om det også bliver spændende er mere tvivlsomt. Der har været to løb i Singapore, det første var ganske dramatisk, omend der viste sig at være mere end almindelig fusk med i spillet - og det andet var ikke det mest mindeværdige.
 

Om løbet bliver spændende er en ting, som man ikke kan være sikker på. Tilgengæld kan man være sikker på spænding. At der med fem løb tilbage stadig er fem i spil til VM titlen er ganske enestående, og som mangeårig Formel 1 fan skal man huske at sætte pris på denne situation. Sandsynligvis vil antallet af kandidater blive mindre, når vi nærmer os det sidste løb, men det vil ske med sværdslag, så vi kan kun glæde os.

Efter et par hurtige baner, er vi nu på Singapore, der som bybaner flest, ikke er specielt hurtig. Red Bull sagde for længe siden at de regnede med at have problemer på de to hurtige baner. Men i følge dem selv skulle de så være tilbage i fuld form. Med Adrian Newey som teknisk troldmand i teamet, er der altid grund til at tage dem alvorligt. Så det er ganske muligt at man kan se en Red Bull i front igen, og at de herrer Webber og Vettel har et par fordele på deres side.

På den anden side, så er der McLaren. De har tidligere på sæsonen haft det fint på de hurtige baner - men knapt så fint på de langsomme baner. De siger nu at de er klar til de langsommere baner. Og hvis det er mere end teater torden, så kan duellen mellem McLaren og Red Bull blive ganske intens.

Endelig er der Ferrari, der hele tiden har haltet lidt efter de andre, men på det seneste har vist sig at være i ganske god form. Alonso vil nok også gerne have en "rigtig" sejr i Singapore - og så vil han jo også gerne gøre sig i VM kampen.

Og VM kampen er jo det virkelig spændende. Fem kørere har muligheden. Mark Webber ligger i front, og kan følgelig afgøre det hele selv. Spørgsmålet er om han er konstant nok til at han selv kan hive titlen i land, uden hjælp fra de andre.

Lewis Hamilton hjalp i al fald Webber, da han i sidste løb sendte sig selv ud, allerede på første omgang. Men den tidligere mester har vist at han kan vinde - og sætte ind når han er presset. Men han mangler stadig helt at demonstrere at han mere end hurtig. Fejlene kommer stadig lidt for ofte.

Sebastian Vettel er ligesom Hamilton ung, og laver fejl. Og han er ganske hurtig. I år virker det til at han har bremset sig selv lige rigeligt - og når han nu skal præstere konstant i de sidste fem løb, er det spændende at se hvordan han klarer det pres.

Jenson Button er regerende mester, og når der skal præsteres konstant, er han i sit rette element. Button er ikke en hurtigste kører i feltet, men han kan levere varen hver gang og har et højt bundniveau. Men han har også et pointmæssigt hul op til Webber der skal lukkes. Så konstante placeringer er måske langtfra nok?

Den mest komplette kører i Formel 1 er Fernando Alonso, og som tilskuer med hang til spænding i tabellen, skal man være glad for at det ikke er ham der sidder i en Red Bull, thi så havde VM nok været afgjort allerede nu! Men han sidder i en Ferrari og selvom det er gået ok, er det ikke gået fremragende. Men Alonso har bevaret optimismen hele sæsonen igennem og det betyder at han nu igen er med i kampen om VM. Hvis han kan komme fra baghjul og hente sin tredie titel vil han levere en præstation der ikke tidligere er set og slå sit navn fast som en sportens største.

Og hvem vinder løbet på søndag? Sandsynligvis en af disse fem - omend man på en bybane ikke skal udelukke overraskelser - Massa eller Kubica kunne også rejse derfra med en sejr i bagagen.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Marina Bay Street Circuit
  • 26/09/10 - Marina Bay Street Circuit - Formel 1
  •