Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Nye og 'gamle' kører rygter

Formel 1 
23/09/10 

Der er endnu et par måneder tilbage af indeværende Formel 1 sæson, og skønt 'silly season' har kørt i højeste gear siden sommer pausen, er det forbavsende lidt fakta der er kommet på bordet - men rygter er der nok af!
De seneste involverer Kimi Raikkonen, Vitaly Petrov, Nick Heidfeld, Robert Kubica, Felipe Massa, Paul de Resta samt Romain Grosjean.
 

Som altid når en Formel 1 sæson går mod sin slutning, kommer der flere kørerskift, og for at hele den kabalen kan blive lagt, skal først de bedste kørere placeres og de bedste pladser besættes, hvilket naturligvis påvirker alle de øvrige kontraktforhandlinger.
Og netop fordi der kan være nogle pladser i nogle af topteamne der bliver ledige, er der rigtig gang i rygterne her op til Singapores Grand Prix den kommende weekend.

Et af de rygter der har levet længe, og som både er bekræftet af kørerens manager Steve Robertson, samt det involverede team, er at den tidligere verdensmester Kimi Raikkonen arbejder på at få en plads i Renault's Formel 1 team.


Har Kimi Raikkonen allerede fået nok af at køre rally?
(Foto: Citroën Press)

Renault F1 teamet råder i øjeblikket over Robert Kubica og Vitaly Petrov, og spørgsmålet her må jo så være om en af dem (eller de begge) skal forlade teamet.
Der er ingen tvivl om at det er Robert Kubica der er 'første-kører' hos Renault, så er der en der sidder lidt løst er det Vitaly Petrov - eller er det?

Grunden til tvivlen her er to:
Vitaly Petrov har lige tilført Renault F1 teamet en stor sponsor, de russiske skibsværft 'Vyborg Shipyard JSC' der holder til huse i Petrov's hjemby, og som for første gang optræder på Renault racerne denne weekend.
Den anden grund er at Robert Kubica nu oftere og oftere sættes i forbindelse med en plads i Scuderia Ferrari teamet!
Så det kan måske ende med at Renault F1 teamet stiller med Kimi Raikkonen og Vitaly Petrov i 2011.
Men samtidig sættes Vitaly Petrov i forbindelse med Lotus teamet, der udover at sikre sig hans talent, sikker også gerne vil have fat i sponsoratet fra 'Vyborg Shipyard JSC'.


Skifter Robert Kubica over til Ferrari teamet?
(Foto: Bridgestone F1)

Rygterne omkring et muligt skifte til Ferrari teamet for Robert Kubica tiltager næsten dagligt, uden at der dog af den grund behøver at være hold i dem.
Men yderligere en kører rygtes nu på vej til et teamskifte, og det er Ferrari køreren Felipe Massa, og dermed bliver der plads til Robert Kubica i teamet - så måske er der lidt om snakken alligevel.

Felipe Massa sætte i forbindelse med teamet der startede hans Formel 1 karriere, Sauber teamet, men derudover har Massa også været nævnt som afløser for Robert Kubica i Renault F1 teamet!
Rykker Felipe Massa til Sauber, hvem skal så ud af teamet for at gøre plads til ham?


Er Felipe Massa på vej ud af Ferrari teamet?
(Foto: Ferrari Media)

Et rygte antyder at Nick Heidfeld's nye Sauber kontrakt er udformet, men endnu ikke underskrevet, samt at han stadig forhandler med flere andre teams.
Sauber kontrakten til Nick Heidfeld kostede ellers Pedro de la Rosa pladsen i teamet som teamkollega til Kamui Kobayashi, og Heidfeld står da også på startlisten til Singapores Grand Prix!

Nogle kørere der ikke har deres faste plads i Formel 1 feltet i øjeblikket står også i kulissen og banker på:

Den nuværende DTM kører og Force India test- og reservekører Paul di Resta spås at være på vej til en fast plads i Formel 1 feltet, og det er med stor opbakning af Mercedes Benz og ikke mindst deres motorsportschef Norbert Haug.


Er Force India teamet ved at love Paul de Resta en fast plads i 2011?
(Foto: Force India)

Norbert Haug er overbevist om at Paul di Resta får en fast plads næste sæson, og det lyder jo positivt for ham. Men samtidig oplyser Force India at han ikke ,som ellers planlagt, skal køre ved den fri træning fredag i Singapore.

Romain Grosjean har overtaget rollen som Pirelli testkører efter Nick Heidfeld nu skal køre hos Sauber teamet, og han satser ligesom Heidfeld på at den viden han opbygger omkring de Pirelli dæk der skal benyttes næste sæson, kan være hans billet til en fast plads i et af Formel 1 teamne i 2011.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Felipe Massa
  • Kimi Räikkönen
  • Nick Heidfeld
  • Paul Di Resta
  • Robert Kubica
  • Romain Grosjean
  • Vitaly Petrov
  •