Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

Foreløbig Grand Am kalender for 2011

Grand Am 
21/09/10 

12 måske 14 løb
Kalenderen som stort set alle de øvrige klasser venter på inden de laver deres egen er Formel 1 kalenderen, og med den på plads begynder de øvrige klasser nu at røre på sig, det gælder også for den amerikanske Rolex Grand Am serie.
Arrangørene har nu præsenteret det første udkast til 2011 kalenderen, og det bliver som sædvanlig med sæsonstart ved 24-timers løbet på Daytona.
 

Den foreløbige løbskalender indeholder 12 løbsweekender:
Dato Bane
30. januar Daytona International Speedway
6. marts Miami Homestead Speedway
10. april Barber Motorsports Park
1. maj Miller Motorsports Park
15. maj Virginia International Raceway
30. maj Lime Rock
5. juni Watkins Glen
26. juni Road America / Elkhart Lake
24. juli New Jersey
14. august Watkins Glen
21. august Montreal
18. september Mid Ohio

Udover de 12 løbsweekender herover, hvoraf det allerede er bekræftet at 24-timers løbet på Daytona International Speedway bliver i weekenden den 29. og 30. januar, er der yderligere to løb på tale, to løb som formodentligt begge skal køres i Californien, måske på Infineon og Laguna Seca.

Grand Am klasse har her i 2010 haft dansk deltagelse med tre kørere.

  • Først og fremmest af Jan Magnussen, der har været på en GM kontrakt med Stevenson Motorsport, som den ene kører i deres Chevrolet Camaro GT-R racer, teamkollega her var Gunther Schaldach.
  • Ronnie Bremer kørte som afløser for Jan Magnussen i Camaro raceren fra Stevenson Motorsports, når han var forhindret i at deltage på grund af ALMS løb for Corvette Racing.
  • Kasper Andersen gæsteoptrådte et par gange i Grand Am klassen i år, blandt andet i forbindelse med 24-timers løbet på Daytona for Starworks Motorsport i en BMW Riley, desuden deltog han i løbene på Birmingham og Watkins Glen.

Det vides endnu ikke om nogle af ovenstående kørere også deltager i Grand Am klassen i 2011, men det regnes dog for sikkert at Jan Magnussen nok er at finde bag rattet af en Chevrolet Camaro igen.
Og så kan man jo bare håbe på, at der igen bliver plads til, og mulighed for, yderligere danske kørere i Grand Am klassen den kommende sæson.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Gunther Schaldach
  • Jan Magnussen
  • Kasper Mengers Andersen
  • Ronnie Bremer
  • Starworks Motorsport
  • Stevenson Motorsports
  •