Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Zytek og Nismo samarbejder om LMP2 projekt

Sportscar racing 
23/09/10 

Det er som om at tingene er ved at tage form i international sportscar racing, og jeg fornemmer at både sportscar producenterne og bilfabrikkerne er ved at komme ud på den anden side af den alvorlige økonomiske krise, og de tror igen på fremtiden, også på racerbanen.
 

Flere har dog indset, presset af krisen, at de ikke kan løfte de økonomisk tunge udviklings projekter selv, og derfor går fabrikker sammen om at udvikle motorer og chassiser, og den seneste nyhed på den front er at Zytek og Nismo(NISsan MOtorsport) har indgået i et samarbejde om at udvikle en LMP2 racer motor.

Zytek og Nismo udvikler begge to motorer til racerbiler, og kan få stor gavn af den fælles viden og motoren der skal bygges på hedder VKE45DE og er en 4½ liter V8 motor uden turbo. Det er motoren der sidder i den allerede kendte Nissan's GT-R racer som køre i den Japanske Super GT serie.

Det er slet ikke overraskende at Nismo vil den vej. Flere ting har peget på at Nissan ville tilbage og køre under ACO’s reglement, og på den baggrund er det jo ikke overraskende at det meldes ud nu at der kommer en Nismo LMP2 motor, som udvikles sammen med Zytek, og selvom motoren kan monteres i et hvert LMP2 chassis, ligger det selvfølgeligt lige for at den vil blive solgt til en god pris i en samlet pakke, sammen med et Zytek chassis.

Det interessante her er selvfølgeligt at Nissan kommer med en LMP2 motor, men hvis vi tænker skridtet videre, så er det sådan at man fra 2011 kan bruge GT2 motorer i en LMP2, så det er jo spændende om Nismo samtidig laver en Nissag GT-R GT2.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Nissan Motorsport
  • Zytek Engineering
  •