Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF2

VM bronze til Danmark

KF2 
22/09/10 

Den regerende Europamester i karting, Nicolaj Møller Madsen, leverede en ny stor præstation da han søndag vandt VM-bronze til Danmark i Zaragoza, Spanien.
Den 17-årige fynbo startede prefinalen fra 22. startplads efter problemer i de indledende heats. Herfra kørte Europamesteren sig helt frem til 6. pladsen, der således blev udgangspunktet i den altafgørende finale.
 

I finalen lå danskeren en overgang på andenpladsen efter englænderen Jordan Chamberlain, men begge måtte mod løbets slutfase se sig overhalet af den nye verdensmester, hollandske Nyck De Vries. I mål var Nicolaj Møller Madsen blot 1,8 sek. efter, og 5/100 sek. fra andenpladsen. Samtidig kørte han finalens hurtigste omgang med tiden 1:01,597.


(Foto: DASU)

VM-bronzen er det foreløbige højdepunkt i en kometagtig karriere for Nicolaj Møller Madsen. Grunden blev lagt, da fynboen i 2009 vandt det åbne tyske mesterskab. Senere det år blev det også til titlen som amerikansk mester i klassen KF2, og siden er resultaterne kommet i en lind strøm i 2010: Europamester, tysk mester (for andet år i træk), andenplads i det krævende WSK-mesterskab og nu altså VM-bronze.

Sammen med DASU og Team Danmark forberedes overgangen til formelsporten
Finansieret af de to organisationer drager Nicolaj Møller Madsen i oktober til England for at gennemføre et intensivt testprogram i Formel Renault. Efter planen skal disse test lede til deltagelse i vinterserien i Formel Renault i England i november, og derefter en fuld sæson i klassen i 2011.

VM i Zaragoza blev en ny demonstration af de danske karttalenters høje niveau. Max Klinkby-Silver er rookie i seniorklasen KF2, men har i årets løb vist kvaliteter der markerer ham som en kommende mester. Søndag kørte han således en femteplads hjem som næstbedste dansker.

Ud af otte tilmeldte danskere nåede seks finalen, hvor 34 ud af de 129 kvalificerede deltog. En fantastisk procent andel. Kun den store motorsportsnation England havde flere deltagere i finalen, nemlig syv. Af resulter kan nævnes Thomas Krebs på 14. pladsen og Lars Sørensen på 22. pladsen. Jacob Nørtoft og Jonas Hansen måtte udgå.

Finale resultat:

Pl.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35 5 De Ridder, Guillaume BEL Kosmic / Vortex / Dunlop DNS 0
36 58 Hanley, Ben GBR Maranello / Maranello / Dunlop DNS 0
37 83 Hansen, Jonas DK Tony Kart / Vortex / Dunlop DNS 0
38 100 Snell, Sam GBR Intrepid / TM / Dunlop DNS 0

I B-finalen markerede Michelle Gatting sig med fjedrepladsen.

DASU og Team Danmarks talentudviklingsarbejde i karting støttes af Dansk Metal og DTC A/S.


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Jonas Bjørn Hansen
  • Lars Sørensen
  • Max Klinkby-Silver
  • Michelle Gatting
  • Nicolaj Møller Madsen
  • Thomas Krebs
  •