Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Rallye Monte-Carlo fylder 100 år

Rally Monte-Carlo
Historique 

22/09/10 

De to bedste danske hold melder allerede klar
Når et af verdens berømteste motorløb, Rallye Monte-Carlo, til januar fylder 100 år, sker det med dansk deltagelse i løbets klassiske udgave for historiske biler.
De to bedst placerede danske mandskaber i Rallye Monte-Carlo Historique i 2009 og 2010 har allerede sendt anmeldelse til 100-års løbet.
 

"Vi har valgt at starte i Glasgow, der er en af de tre traditionsrige startbyer, som deltagerne kan vælge imellem," siger Bent Mikkelsen, Vejle, der sammen med Jens Gandrup, Odense, stiller op i en Alfa Romeo 1750 GTV fra 1968. De blev nummer 55 og 67 og dermed næstbedste danskere de to seneste år.


Forberedelse og træning, her under Munkebjerg HillClimb, er vigtige faktorer for at få succes i et seks dage langt rally for gamle biler.
(Foto: Michael Eisenberg)

Blev nummer seks i år
Det absolut bedste danske hold i de senere år er Lars Bækkelund, Horsens, og Arne Pagh, Middelfart, der blev nummer 10 i 2009 og nummer 6 i 2010, begge gange ud af 340 startende mandskaber. De deltager med en Fiat 128 SL Coupé fra 1972, og de har også valgt Glasgow som startby. Begge de to danske mandskaber kører for deres eget team, Scuderia Italia.

"Vi ønsker os en nogenlunde behagelig tilkørselsrute frem til de krævende bjergetaper, men når først Alperne er nået, så ønsker vi os masser af sne og dårligt vejr, siger Lars Bækkelund.
"Jo glattere veje, jo bedre vil vi kunne klare os," mener Lars Bækkelund.

De to andre startbyer er Warszawa og Marrakech. Desuden kan meget gamle eller meget motorsvage biler få lov at starte fra Reims eller Barcelona.

Tilbyder hjælp til nye deltagere
De to efterhånden særdeles erfarne danske mandskaber vil gerne hjælpe nye deltagere til at få så god en oplevelse som muligt ud af at være med i verdens største historiske rally, som Rallye Monte-Carlo Historique er.

"Vi har derfor lavet en lille brochure, som fortæller mere uddybende om løbet, og den kan man downloade fra vor hjemmeside, Scuderia-Italia.dk," oplyser Bent Mikkelsen.


De to erfarne Rallye Monte-Carlokørere Bent Mikkelsen og Lars Bækkelund vil gerne hjælpe nye danske deltagere til succes.
(Foto: Michael Eisenberg)

Rally Monte-Carlo Historique starter den 26. januar 2011 i Glasgow og slutter den 2. februar i Monaco.
Anmeldelsesfristen slutter den 15. november.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  • 26/01/11 - Monte Carlo - Rally Monte-Carlo Historique
  •  
     

    Rally Monte-Carlo Historique nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: