Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Nicolaj Møller Madsen verdens hurtigste

Go Kart 
21/09/10 

En af danmarkshistoriens hidtil største talenter indenfor karting, Nicolaj Møller Madsen, imponerede søndag eftermiddag alt og alle til CIK FIA's verdensmesterskab. Danskeren sluttede af på en tredjeplads og satte løbets hurtigste tid.
Weekenden har været rigtig svær for Nicolaj. Han måtte kæmpe sig igennem lørdagens tre heats, efter en påkørsel i det første.
 

Danskeren gik dog videre som nr. 24 ud af 34 til semifinalen.En tocifret startplacering har aldrig holdt den danske terminator tilbage, og ganske rigtigt gjorde Nicolaj rent bord i søndagens pre-finale og kørte sig intet mindre end 18 placeringer frem og sluttede på en sjetteplads på kun tolv omgange.

Man kører på de samme dæk både i prefinale og finale, danskeren vidste derfor at finalen ville blive en hård affære, da han havde brugt sine dæk hårdt på opkørslerne i prefinalen.


(Foto: CIK FIA)

Nicolaj startede finalen fra sjette startplacering, og da danskeren når frem til første sving, ligger han allerede på en andenplads bag Jordan Chamberlain som blev Europamester sidste år. Bag Nicolaj lå sidste års Europamester i KF3, Nyck De Vries, som fornylig skrev kontrakt med McLarens F1-team. Danskeren kørte et stabilt og sikkert løb, og han kørte overlegent over målstregen som nummer tre, og kørte løbets hurtigste omgang på 1:01.570.

- Det var et rigtig svært VM. Lørdagens tre heats var altafgørende om man overhovedet gik videre til semifinalen. Vi var lige godt 130 kørere som kæmpede om at være en af de 34 kørere der gik videre. Min kart kørte rigtig godt, og mit team Energy Corse, og mekaniker Morten Løvdal gjorde endnu engang et godt stykke arbejde for mig. Jeg er glad for en tredjeplads til VM under så hårde omstændigheder, og Nyck De Vries var en værdig vinder hvis jeg ikke skulle, fortæller Nicolaj.

Danskeren har haft et succesfuldt år indtil videre. Nicolaj har scoret sig et Europamesterskab, og er blevet Tysk Mester for andet år i træk, og i weekenden blev det til endnu mere succes med en tredjeplads i Verdensmesterskabet.

Nicolaj og co. arbejder i øjeblikket hårdt på at finde de ressourser der skal til, for at skifte til formel-biler i næste sæson. De håber på at finde nogle interesserede investorer til projektet.

Janni Storm


Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  •