Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Først GP3 mester, og nu F1 test- og reservekører

Formel 1 
20/09/10 

Efter at have kørt sig til tre pole positions, ni podieplaceringer, heraf de fem af dem som vinder i Grand Prix 3 serien vandt mexicaneren Esteban Gutièrrez mesterskabet i år, og øgede dermed også sin værdi på 'racemarkedet'.
De gode resultater og mesterskabet er ikke gået Formel 1 lejren forbi, og i dag har Sauber Motorsport teamet offentliggjort, at de har skrevet kontrakt med Esteban Gutièrrez som deres test- og reservekører for 2011 sæsonen.
 


(Foto: Sauber Motorsport)
Selv om det er et stort skridt fra Grand Prix 3 til Formel 1, så kommer det ikke helt uventet for 19 årige Esteban Gutièrrez, allerede i december 2009 havde han sin første Formel 1 test i forbindelse med Young Driver Days på Jerez, hvor han testede i en BMW Sauber F1.09.

Esteban Gutièrrez's første test for Sauber teamet køres bliver i november, hvor der testes på Abu Dhabi efter sæson finaleløbet.

Det var go kart der startede Esteban Gutièrrez op indenfor motorsporten, hvor han fra 2004 til 2006 gjorde sig i Mexican Rotax Max Challenge, hvor han vandt North Mexican Series i 2006, ligesom han vandt Camkart Challenge Mexico.
2007 sæsonen foregik i Formula BMW USA, hvor han sluttede som Rookie of the Year med fire sejre, ni pole positions.
2008 skiftede Esteban Gutièrrez over til Formula BMW Europe, hvor han efter tre pole positions og og syv sejre vandt mesterskabet.
I 2009 sæsonen kørte han i Formula 3 Euroseries for ART Grand Prix teamet, og sluttede mesterskabet på niende pladsen.
2010 blev igen kørt for ART Grand Pris, og her blev det som tidligere nævnt til sejr i Grand Prix 3 mesterskabet.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Esteban Gutierrez
  • Sauber Motorsport
  • Yas Marina Circuit
  •      ASETEK SIMSPORTS