Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Slutspurten sat ind

WTCC 
20/09/10 

Michel Nykjær atter bedste rookie i WTCC
Den danske racerkører Michel Nykjær har for alvor fundet opskriften på succes i WTCC, verdensmesterskabet for standardbiler.
I søndagens to løb i Valencia i Spanien blev han i sin Seat Leon TDI henholdsvis nummer 9 og nnummer 7, men hvad der er endnu vigtigere, han blev samlet set hurtigste mand i WTCC Rookie Challenge for nye kørere.
 


Millioner af tv-seere verden over var søndag vidne til den benhårde kamp mellem de to danskere i WTCC, Michel Nykjær i Seat og Kristian Poulsen i BMW; en dyst hvor Seat-køreren trak det længste strå
(Foto: Stine Østergaard)

I denne cup har han nu været bedst i fire ud af de seneste seks afdelinger, og han haler støt ind på de to førende i cuppen, Norbert Michelisz fra Ungarn og Fredy Barth fra Schweiz:

"Det har været en god weekend, for jeg kravler støt og roligt op i VM-stillingen, og jeg kan stadig nå at vidne Rookie Challenge," sagde en glad Michel Nykjær efter at være kommet ned fra podiet.

I dagens første var Nykjær meget tæt på den ottendeplads, der kunne have givet startposition som etter i andet løb. I løb nummer to havde Michel Nykjær i starten en flere omgange lang hård dyst med den anden dansker i WTCC, Kristian Poulsen i BMW, og de to blev placeret som nr. 7 og 10.

"Det var en kanon fight med Kristian," sagde Nykjær, der for alvor er kommet i de store teams søgelys. Han forhandler i den kommende uge med to teams om deltagelse i store racerløb, og mandag tester han på vegne af alle WTCC-kørere en videreudvikling af Yokohamas Advan-racingdæk med henblik på et nyt enhedsdæk til WTCC for 2011.


I fint selskab: I søndagens andet løb kom Michel Nykjær på podiet med de to tidligere Formel 1-kørere, portugiseren Tiago Monteiro og italieneren, den regerende WTCC-mester, Gabriele Tarquini
(Foto: Stine Østergaard)

I WTCC-serien mangler der nu to løb, i Japan i oktober og i Macau i november. Michel Nykjærs mål er at fortsat at vinde WTCC Rookie Challenge.

Pole Position Denmark


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Valencia - Ricardo Tormo
  • 19/09/10 - Valencia - Ricardo Tormo - WTCC
  • Valencia - 1. race - resultat
  • Valencia - 2. race - resultat
  •