Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen på podiet i stærkt skandinavisk felt

Danish
Touringcar
Challenge 

18/09/10 

Jan Magnussen sluttede på en tilfredsstillende tredjeplads, da sidste løb i det skandinaviske mesterskab for standardvogne, STCC, blev afviklet på Ring Knutstorp i Sverige. Det lignede på forhånd en svær opgave for Jan Magnussen og hans Team Perfection Racing, da de var så godt som uden forudgående kendskab til banen.
 

Med 25 biler tilmeldt, heraf seks fra den hjemlige DTC serie, var det et stærkt felt, der stillede til start. I tidtagningen sluttede Jan Magnussen på syvende pladsen i sin Chevrolet Lacetti, men styrken i feltet blev understreget af, at de første nitten biler var under et sekund fra hurtigste tid. Næsthurtigste danske deltager var Jason Watt på 14. pladsen. De hurtigste otte biler skulle fordele deres startplaceringer i Super Pole, hvor Jan Magnussen sluttede med sjette bedste tid.


(Foto: Jan Kaiser)

Fra sjette position løb kørte Magnussen sig en placering frem i første løb, til en slutplacering som nummer fem, hvilket gav startplacering som nummer fire til andet løb. Vinder af første løb blev svenske Fredrik Ekblom i VW Scirocco, foran svenske Robert Dahlgren og norske Tommy Rustad, begge i Volvo C30.

Kort før andet løb skulle starte, begyndte regnen at falde over den kuperede og udfordrende svenske bane og alle skiftede til regnvejrsdæk. Da starten gik holdt Magnussen sin placering som nummer fire. Han holdt sig tæt på de tre førende og kunne efter nogle omgange lave en flot overhaling på svenskeren Roger Eriksson i Seat. Dermed kom han op på tredje pladsen, som han holdt til mål. Vinder af løbet blev Thed Björk i BMW foran Patrik Olsson i VW Scirocco. Efter problemer i første løb, kørte Jason Watt i SEAT et flot andet løb, hvor han kørte sig fra sidste startplacering til en slutplacering som næstbedste dansker, nummer elleve generelt.

Vinder af STCC mesterskabet blev svenske Robert Dahlgren i Volvo C30.


(Foto: Jan Kaiser)

”Jeg er faktisk rigtig godt tilfreds med en tredjeplads” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Det er normalt ikke det, vi kører efter, men de svenske teams har kørt løb på banen i år og de har testet på banen i løbet af året, så de havde masser af data på dæk og til opsætning af bil. Jeg har ikke kørt på banen i seks år og teamet har aldrig før været her, så vi havde ingen data overhovedet. Så når vi tager i betragtning, at vi startede på bar bund, er vi rigtig godt tilfredse. Vores gearing viste sig at være helt forkert, men vi har lært en masse og det var rart at slutte af med en pokal til teamet. Vi sluttede på podiet ved første afdeling af STCC og nu sluttede vi så også på podiet ved sidste afdeling. Alt derimellem har desværre været noget møg, så det var rat at slutte af med lidt champagne”.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Ring Knutstorp
  • 18/09/10 - Ring Knutstorp - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her