FIA Formel 2

Kun 2 kan blive mester

17/09/10

I FIAs egen såkaldte feeder klasse, køres de to afsluttende og ikke mindst afgørende løb i den kommende weekend.
Sæsonafslutning køres på Valencia banen i Spanien. Kun 2 kørere kan kæmpe om titlen og den ene har et forspring på 31 points. Der er dermed garanteret spænding for de to kørere i weekendens to løb i Portugal, hvor også WTCC jo kører som afslutning på den europæiske del af sæsonen.

2 unge talenter står til at vinde FIA Formel 2 mesterskabet i år. Det er Dean Stoneman og Jolyon Palmer der er de eneste der kan vinde mesterskabet i år. Situationen er den at Dean Stoneman umiddelbart er favorit til at vinde idet at han har 267 points mens Jolyon Palmer har 236 points inden de to sidste løb i den kommende weekend.

Udover at køre om mesterskabet med tilhørende præmie, så er der også en Formel 1 test hos Williams teamet i sejrspræmie. Derudover ligger der også et vist pres på Jolyon Palmer. Han kan blive den første britiske kører der vinder Formel 2 mesterskabet siden 1983 hvor hans far, Jonathan Palmer, vandt det daværende europæiske Formel 2 mesterskab.

Udover at der er titel, ære, præmie og Formel 1 testen at køre om, så vil top 3 være automatisk kvalificeret til FIAs superlicens, som er nødvendig at have for at kan køre tests eller deltage i løb i Formel 1 regi. I kampen om tredjepladsen er hele 5 kørere i spil. Sergey Afanasiev, Phillip Eng, Kazim Vasiliauskas, Will Bratt og Benjamin Bailly kan alle erobre tredjepladsen idet der kun er 13 points mellem disse kørere inden weekendens 2 afsluttende løb.