Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama Cup

Op og ned-løb i vente for Yokohama Cuppen

Yokohama Cup 
16/09/10 
Yokohama

Standardvognsklassen kører løb fredag og lørdag på Ring Knutstorp
Det kommer til at gå op og ned for deltagerne ved den kommende afdeling af Yokohama Cuppen. Og her tænkes der ikke så meget på dramatiske udsving i de sportslige resultater for kørerne i klassen med de serienære standardvogne. Det er derimod fysiske op- og nedture, der er i vente for racerkørerne.
 

Årets sjette afdeling af Yokohama Cuppen køres nemlig på Ring Knutstorp mellem Malmö og Helsingborg, og der er tale om en god gammeldags racerbane, som ikke er blevet tegnet af arkitekter, men derimod skabt af de naturlige konturer i den ådal, hvor banen befinder sig. Ring Knutstorp har groft sagt en langside, og så består den øvrige del af banen af svingkombinationer, hvor der tillige er masser af højdeforskelle indlagt.

Kørerne i Yokohama Cuppen er på banen fredag og lørdag, hvor specielt fredag kommer til at byde på hektisk aktivitet. Fredag formiddag byder således både på en fri træning og en tidtagning, inden man fredag eftermiddag afvikler det første af weekendens to løb. Det andet løb køres kort før middagstid lørdag.

Selv om weekendens Kvällspostens Newsrace er årets næstsidste afdeling, falder der næppe en forhåndsafgørelse på Ring Knutstorp. Så skal mange omstændigheder nemlig falde meget specielt ud, for de fem forreste ligger endog meget tæt i pointtabellen. Fra Steffen Larsen, Ishøj, på førstepladsen til Anders Majgaard, Søborg, og Peter Olsen, Havdrup, der deler fjerdepladsen, er der nemlig blot 13 points forskel, og med 43 point på højkant i weekenden kan alt ske.


Kampen bliver tæt i Yokohama Cuppen, når den næste afdeling køres på Ring Knutstorp i weekenden.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Der er også andre årsager til, at der forventes en meget lige kamp i Yokohama Cuppen. Det er nemlig ikke alle kørere, der har tidligere erfaring med Ring Knutstorp, og for dem, som har, ligger erfaringen i flere tilfælde langt tilbage. Således er det godt ti år siden, at den forsvarende Danmarksmester David Falch, Roskilde, kørte historisk race i en Porsche 911 på banen …

Også en kører som Steffen Larsen får det svært. Den mesterskabsførende har nemlig efter seneste afdeling på FDM Jyllandsringen fået et gult kort og skal således starte op til seks pladser længere tilbage på startopstillingen til fredagens løb, end han kvalificerer sig til!

Stillingen i Yokohama Cup:

Pl. Kører Mærke Point
1 Steffen Larsen Peugeot 307 144
2 David Falch Peugeot 308 137
3 Lasse Rolighed Pedersen Peugeot 307 133
4 Anders Majgaard Peugeot 308 131
Peter Olsen Peugeot 307 131
6 Bruno Rasmussen Peugeot 307 113
7 Kim Lund Peugeot 307 102
8 Jens Henrik Hansen Peugeot 307 84
9 Anders Christensen Peugeot 307 81
10 Michael Markussen Peugeot 307 41
11 Michael Skipper Ford Fiesta 34
12 Søren Marquard Peugeot 307 34
13 Allan Jensen Peugeot 206 13

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Anders Majgaard
 • David Falch
 • Peter Olsen
 • Steffen Larsen
 • Number 1 Racing
 • Ring Knutstorp
 • 18/09/10 - Ring Knutstorp - Yokohama Cup - DM
 •  
   

  Yokohama Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS