Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Det lugtede da lidt af race!

Diverse 
18/09/10 

Første ”etape” af familiens sommerferie blev holdt i Holland, nærmere Rotterdam og omegn. ”Etape” fordi Tour de France netop da startede i Rotterdam. Resten af ferien stod i fodboldens tegn. Hollænderne nærmede sig jo finalen. En finale vi i øvrigt så på storskærm i Vlaadingen, en by lidt uden for Rotterdam. En folkefest som kørte med 250 km/t. men bremsede ned til 0 på de få sekunder det tog Andres Iniesta at score det afgørende mål for Spanien.
 


(Foto: Motorsporten.dk)

Alt det cykelløb og fodbold og så på en gang. Jeg havde hjemmefra checket om der var nogen form for race i nærheden. Rotterdam ligger ”nogenlunde centralt” for både Zandvoort, Assen, Zolder og Spa. Desværre var udvalget begrænset. Jeg fik dog overbevist familien om, at en tur til Zandvoort på vejen hjem ikke var nogen særlig omvej og at der samme sted var en rigtig god badestrand. Missionen lykkedes og vi fandt Zandvoort, men var der nu noget at se?
Der var da i hvert fald motorlyd bag klitterne og jo der blev kørt, selvom det var en almindelig torsdag. Det viste sig, at ”Raceplanet” som er ejet af den hollandske racerkører Michael Bleekemolen (F1 i RAM og ATS) og hans to sønner Jeroen (Porsche Super Cup, A1 GP, FIA GT, DTM og LMS) og Sebastian, afholdt ”Trackday”. ”Raceplanet” afholder udover trackdays blandt andet racer- og kørekurser og råder over en imponerende bilpark.


(Foto: Motorsporten.dk)

Alt efter tegnebogens størrelse kan man vælge forskellige pakkeløsninger. Bilerne der køres i er: Formelbiler (FF, FF2000, Opel Lotus og Formel Renault), Renault Clio, BMW 130i Cup, Porsche 911, Aston Martin Vantage og Lamborghini Gallardo. Enkelte af pakkerne indeholder desuden et par omgange i en Ford Mustang med en professionel ”drift-driver” som chauffør!


(Foto: Motorsporten.dk)

Der var trængsel på banen hele eftermiddagen og der blev gået godt ”til stålet”. Der var ofte flere ”klasser” på banen. Lidt underligt at se en flok Formel Ford´er sammen med BMW 130i og Porsche 911! Instruktørerne havde dog helt styr på tingene og der var på intet tidspunkt ”fare på færde”.

Dog synes jeg måske man tog lidt let på kørernes sikkerhedsudstyr. Flere sprang i bilerne iført shorts og t-shirt. Hjelm var selvfølgelig obligatorisk, men ingen handsker..!!Er det mon hollandske ”tilstande”?? Jeg er ikke helt klar over hvordan kravene er i f.eks. Danmark. Et minimum måtte vel som i udlejningskarts være en ”kedeldragt” ?? Men som nævnt heldigvis ingen uheld, til gengæld en masse ”sjove” linjer ind i svingene, og ikke alle var lige heldige!


(Foto: Motorsporten.dk)

Så trods alt nogle timers god underholdning med mere eller mindre talentfulde kørere. Zandvoort har gennemgået lidt af en forandring siden jeg sidst var der. Banens layout er ændret og den er kortet lidt ned, de gamle udslidte pitbygninger og den gamle lige så slidte hovedtribune er erstattet af nyt.

På vej ud fra banen stødte vi på et par seje Dodge Charger, som bliver brugt til en form for drag-race… dvs. man kan købe sig til en tur som passager og det er banens langside der blev brugt som ”strip”(Foto: Motorsporten.dk)

Til slut måtte jeg så i en god sags tjeneste gå med min tålmodige familie en tur på stranden. Det er nu ikke så skidt endda, Zandvoort er en eksklusiv badeby med en meget flot strand (minder om vestkysten). Zandvoort ligner stort set sig selv, som jeg husker den da jeg i 80'erne tre gange var til Formel 1 Grand Prix løb. Der er kommet lidt flere hoteller, men ellers en dejlig by med mange fine restauranter og i den sydlige del en masse flotte villaer. Mange velhavere fra Amsterdam har (flotte) huse i Zandvoort.

Så falder vejen forbi Holland så er Zandvoort absolut et besøg værd. Skulle man ramme en dag hvor ”Raceplanet” har trackday og man har lyst og ikke mindst tid /råd, så venter der uden tvivl en stor oplevelse. Se mere på raceplanet.nl.

Them

Læs mere om:
  • Zandvoort
  •