Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF3

Nicolai Sylvest var hurtig til VM – men også uheldig

KF3 
16/09/10 

Nicolai Sylvest var i den forgangene uge til start ved verdensmesterskabet i den internationale superklasse i karting, KF3, på Braga banen i Portugal. Alene det at kunne kvalificere sig til VM er en præstation i sig selv, og når man tillige er ny-oprykket i klassen, så er det nærmest bare en succes i sig selv at kunne deltage. Teenageren fra Jægerspris viste også, at han havde farten til at være med på topplan. Desværre manglede heldet!
 

VM-arrangementet i KF3-klassen strakte sig over hele fire dage, hvor der på førstedagen var tre træningspas af 20 minutter og på andendagen yderligere fem træningspas. Efter disse træningspas viste det sig, at Nicolai Sylvest sensationelt havde sat ottendebedste tid blandt de i alt 84 tilmeldte kørere – og det endda selv om mange af konkurrenterne havde testet på banen forud for løbet, hvilket Nicolai Sylvest imidlertid ikke havde haft mulighed for.


(Foto: Sylvest Motorsport)

Dette tegnede rigtigt godt forud for lørdagens tidtagning, men teamet fik sendt Nicolai Sylvest ud til den meget korte otte minutters tidtagning på et meget dårligt tidspunkt. Skoleeleven fra Jægerspris endte i trafikken, fik ikke nogen ordentlig omgang og måtte nøjes med en placering som nummer 33 ud af 84 tilmeldte.

”Dette resultat var i sig selv ikke dårligt, men ud fra den fart, som Nicolai havde i træningen, hvor en top 10-placering syntes at være en mulighed, så var det selvfølgelig en noget skuffet kører, som nu skulle starte sine fire kvalifikationsheat som henholdsvis nummer 13 og 14,” fortæller farmand Jesper Sylvest.

Startplaceringer som nummer 13 og 14 var ensbetydende med stor risiko for at ryge ind i sammenstød, og det var lige hvad der skete i tre af de fire heat, så chancerne for at kvalificere sig mellem de 34 bedste, som gik til finalen, var dermed væk. Det positive var, at Nicolai Sylvest var super hurtig og at han ligeledes fik noget international løbs erfaring med hjem.

”Nu var det så meningen, at sæsonen skulle være ovre for i år og kun stå på test på de hjemmelige baner samt fysisk træning, men vi tog en beslutning om, at når Nicolai allerede gør det så godt i sin første sæson, hvor han kunne kvalificere sig til verdensmesterskabet, så skal vi ikke gå i vinterhi,” siger Jesper Sylvest. ”Vi har tilmeldt ham til et årligt stort internationalt løb som køres i Barcelona til december. Dette gør, at vinter pausen ikke bliver så lang til sæson 2011 starter til februar.”

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  •