og hele teamet kørte utrolig stærkt

Rotax
16/09/10

Et i høj grad vekslende vejr og spændende race dannede rammerne om den næstsidste afdeling af Rotax Max Challenge serien i Vojens den 11. og 12. september. Teamet var på hjemmebane, og det var tydeligt at se i alle klasser.

For andet år i træk har RS Competition vundet Rotax Max Challenge serien. Sidste gang var det med Niklas Dall Knudsen, og i år med den suverænt kørende Nicolai Nielsen, som i weekenden med fire ud af fire mulige heatsejre, sikrede sig Rotax Max Challenge Mesterskabet og som en bonus også DM Mesterskabet. Det var en glad og stolt Nicolai, der efter søndagens finale kunne ånde lettet op og nu kan se frem til deltagelse i Rotax VM, som afholdes i november måned i det sydlige Italien på banen ved La Conca. Et stort tillykke fra et stolt team til Nicolai og hans familie.

Tre af teamets fire Senior kørere på podiet.
(Foto: RS Competition)

Martin Høgh i Junior var også rigtig godt kørende. Han lagde ud med en 5. plads i lørdagens tidtagning og avancerede i første heat til en 4. plads og i andet heat yderligere til 3. pladsen og samtidig hurtigste omgangstid. Farten var der, og finalen bød på spænding til sidste sving, hvor Martin lavede en overhaling af verdensklasse og sikrede sig andenpladsen i 6. afdeling af Rotax Max Challenge.

Christian Rahbeks weekend var præget af ufortjent uheld på trods af en god start med en andenplads i tidtagningen. Allerede i første heat blev Christian vendt rundt i starten og blev efterfølgende ramt af flere kørere, og det gik hårdt ud over karten, som tog så meget skade, at han til søndag måtte skifte rammen. En flot finale, hvor Christian i en kart, der slet ikke ville dreje til højre, kæmpede for placeringerne uden at give op og var oppe som 6er, men blev igen påkørt og sendt tilbage til en 15. plads.

Martin og Christian har stadig chancen for at nå 2. og 3. pladsen i mesterskabet, så det vil uden tvivl blive en meget spændende sidste afdeling.

Weekendens mest uheldige, Jonas Nielsen, i Mini klassen, havde trænet meget op til løbet, og dette kunne ses i lørdagens tidtagning, hvor han kørte en tid, der gav ham en startplacering i første række som nummer 2. I første heat måtte Jonas udgå efter et mislykket overhalingsforsøg, men kørte sig i prefinalen til en flot 5. plads. I finalen gik det desværre igen galt, da han kort efter starten blev sendt på en lille snurretur og igen måtte begynde at køre sig op gennem rækkerne. Han sluttede lige uden for top 5 på en 6. plads.
Til søndagens løb var Jonas igen rigtig hurtig, men til finalen, hvor han var rigtig opsat på at køre sig til en top 3 placering, fik han ikke engang lov at køre med i starten, da en meget ivrig kører under opvarmningsomgangen ramte Jonas så hårdt, at resultatet blev en skæv bagaksel, og Jonas måtte med stor skuffelse udgå allerede inden starten skulle gå. Jonas får chancen igen om to uger til årets sidste Challenge afdeling i Ikast. Han klarer sig bedre og bedre og forventes at være at se i toppen til næste år.

Seniorkørerne, Nicolai Kristensen, Michael Markussen, Magnus Freck og Jannie Johansen samt gæstekører, Søren Christiansen, var alle godt kørende og markerede sig i tidtagningen ved at indtage 2, 3, 4, 5 og 7. pladsen. Et utroligt resultat i et så konkurrencedygtigt mesterskabsfelt. Første kvalheat blev tæt race med mange placeringsskift, hvor udfaldet blev Jannie på førstepladsen efterfulgt af Magnus og Nicolai på 2. og 3. pladsen og Søren på 6. pladsen.

Til søndagens andet kvalheat var der stor tvivl omkring dækvalget, da banen stadig var våd, men på samme tid under optørring og den noget skræmmende vejrudsigt, der meldte regn resten af søndagen, gjaldt det om at passe på sine regndæk. Det resulterede i, at halvdelen valgte slicks, men det viste sig dog, at være det forkerte valg.
Nicolai Kristensen var desværre med på slicks siden og faldt tilbage til 14. pladsen, mens Michael og Jannie på regndæk tog sig af 1. og 4. pladsen. Sidste kvalheat foregik igen på slicks og endte med Søren på 2. pladsen, Magnus på 3. pladsen og Michael på 6. pladsen, men med hurtigste omgangstid.

Vejrudsigten lovede regn søndag eftermiddag, hvilket ikke var tilfældet og prefinale og finale foregik på tør bane.
I prefinalen var Jannie rigtig godt kørende og kørte heatets hurtigste omgangstid og endte på 2. pladsen. Nicolai fik en super start fra en startplacering som nummer 8 og kom fra start som nummer 1, og denne placering holdt han heatet igennem og rykkede dermed et skridt nærmere chancen for den samlede sejr i Challenge. Magnus og Michael var med et i sammenstød i starten, og Magnus måtte fortsætte med en bøjet ramme og slutte på 12. pladsen, mens Michael fik sig kørt til en 9. plads. Finalen blev en gyser, hvor Nicolai og Magnus kæmpede om 5. pladsen, og Michael og Jannie var med i kampen om 2., 3. og 4. pladsen.
Michael trak det længste strå og lavede på sidste omgang en super overhaling og sikrede sig 2. pladsen. Jannie kom ikke med forbi og måtte tage til takke med 4. pladsen. Søren måtte køre med en defekt bremse og faldt helt tilbage som nummer 24.

I DD2 var der mandefald og Christian Høgh og Ole Jensen måtte forsvare teamet i klassen. Nicolai Thaarup, som normalt deltager i DD2 for RS Competition, er blevet ramt af sukkersyge og måtte se til fra sidelinjen. Ole Jensen var bedst kørende og markerede sig flere gange i top 10 og var i finalen oppe på en 6. plads, da motoren sagde stop og Ole måtte trille i græsset med stor ærgrelse. På de sidste par omgange i DD2 finalen begyndte regnen at falde, og Christian måtte under et overhalingsforsøg en tur i græsset og sluttede på 14. pladsen.

Igen et rigtig godt løb for teamet, men nogle var desværre ramt af uheld. Med et mesterskab sikret, forsøger teamet igen om to uger at få det sidste i hus til sidste afdeling af Rotax Max Challenge i Ikast.