Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel BMW EU

Slut med Formel BMW Euro

Formel BMW
Euro 

16/09/10 

En af supportklasserne der kørte i forbindelse med det italienske Formel 1 Grand Prix, var Formel BMW Euro serien. Udover at det var sæsonens sidste løb i serien, så var det også det sidste løb for Formel BMW Euro serien i det hele taget.
BMW har besluttet at stoppe serien i hvert fald i Europa. Det blev markeret ved en sammenkomst på Monza banen.
 

Formel BMW Euro serien ophører med at eksistere som klasse. I hvert fald som officiel BMW klasse. Hvordan fremtiden tegner sig for bilerne, forlyder det endnu ikke noget om. Men fakta er at BMW ikke længere lægger navn til serien. Der køres dog Formel BMW andre steder i verdenen, det forlyder dog heller ikke noget om hvorvidt BMW forsat støtter disse serier.

BMWs motorsportschef Dr. Mario Theissen havde inviteret en lang række kørere til en afskedsfest afholdt på Monza banen. Fælles for kørerne var at de alle havde været omkring Formel BMW på deres vej til større klasser. Med var blandt andet Sebastian Vettel, Timo Glock, Sebastien Buemi, Nico Hulkenberg, Bruno Senna og Christian Klien.

Der har også været danske repræsentation i klassen i et par sæsoner hvor Michael K. Christensen var en af topkørerne. Sidste mester i klassen blev Robin Frijns fra Josef Kaufmann Racing som først på Monza sikrede sig titlen.

Dons

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Robin Frijns
  •