Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ingen problemer efter ny fleks-vinge test

Formel 1 
15/09/10 

Fleksvinge debatten steg igen i år efter en pause, da især Red Bull Racings frontvinger så ud til at være yderst bevægelige tidligere på sæsonen.
Det fik FIA til at stramme op. I forbindelse med det belgiske Grand Prix gennemgik både Red Bull Racing og Ferrari den nye test, som siden er blevet yderlige udviklet. 3 teams var gennem den nye test på Monza banen i weekenden.
 

Den nyindførte FIA test af frontvingerne fangede ingen syndere. I fredags var McLaren bilerne gennem testen, mens FIA om lørdagen testede henholdsvis Jenson Buttons, Fernando Alonsos og Mark Webbers biler. Der blev ikke fundet afvigelser i forhold til hverken test eller reglementet.

FIA havde ellers strammet om denne test da flere andre teams fandt det mistænkeligt at især frontvingerne på Red Bull Racings biler og tildels også hos Ferrari, tilsyneladende bevægede sig mere end reglementet foreskriver.

FIA tog straks affære og gennemførte tests ved det belgiske Grand Prix og nu også på Monza uden at der dog blevet fundet afvigelser.
I testen fokuserer man på om vingerne bevæger sig mere end det tilladte og i særdeleshed hvor meget de bevæger sig ned mod asfalten for at opnå en større aerodynamisk effekt. Ligeledes er der kigget på om monteringen af frontvingerne kan skabe en fleks-effekt. Blandt andet om bunden af bilen kan have været opbygget så en fleks-effekt kan være opnået denne vej. Men intet afvigende er forefundet i de afholdte tests.

Dons

Læs mere om:
  • McLaren Formula 1
  • Red Bull Racing
  • Scuderia Ferrari
  •