Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Nick Heidfeld erstatter Pedro de la Rosa

Formel 1 
14/09/10 

Nick Heidfeld har fundet ny arbejdsgiver. Sauber-Ferrari teamet har hyret den snart aldrende tyske kører for resten af sæsonen. Nick Heidfeld tiltræder med øjeblikkelig virkning.
Samtidigt har Sauber-Ferrari teamet sagt farvel til Pedro de la Rosa som dermed ikke længere er tilknyttet teamet i denne omgang.
 

Det er slet ikke første gang at Nick Heidfeld kører for Sauber teamet. Han har kørt for teamet i flere omgange. Første gang var i perioden 2001-2003, senere fra 2006-2009 hvor teamet dog var under BMWs vinger. I første omgang gælder den nye kontrakt for de resterende 5 Grand Prixer i denne sæson.


Nick Heidfeld må skifte sin Mercedes uniform ud med en fra Sauber
(Foto: Mercedes GP)

Pedro de la Rosa der ser ud til være blevet "gået" uden at teamet dog har oplyst hvorfor, er selvfølgelig noget overrasket over beslutning. de la Rosa har ikke haft nogen stor sæson hos teamet, hvilket sikkert ligger til grund for beslutningen. Han siger i sin kommentar til den noget uventede udskifning at han er noget overrasket, men at han stadig har store intentioner om at være i Formel 1 igen i 2011.

For Nick Heidfeld var det en glædelig overraskelse omend at der sikkert har været forhandlet i baggrunden i et stykke tid. Han siger at han glæder sig til igen at være en del af feltet og i en god bil. Han ved at Peter Sauber altid leverer et godt produkt.

Det forlyder at Pedro de la Rosa erstatter Nick Heidfeld som testkører hos Pirelli. Og egentligt er det vel logisk nok. Først havde Pirelli en erfaren Grand Prix kører til at teste, nu får man så angiveligt en erfaren testkører. Pedro de la Rosa var inden skiftet til Sauber teamet i en lang årrække en respekteret testkører hos McLaren teamet.


Pedro de la Rosa skifter angiveligt til nyt job hos Pirelli
(Foto: Sauber F1 team)

Til gengæld får Sauber teamet en kører der om nogen har indsigt i hvordan de nye Pirelli dæk opfører sig. Det kan have stor værdi for Sauber teamet i forbindelse med udviklingen af 2011 raceren. Teamets anden kører Kamui Kobayashi forsætter i 2011 for teamet idet han har én 2-årig kontrakt med teamet.

Dons

Læs mere om:
  • Kamui Kobayashi
  • Nick Heidfeld
  • Pedro de la Rosa
  • Sauber
  •      ASETEK SIMSPORTS