Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Sejren kom i hus

Danish Endurance
Championship 

15/09/10 

DEC - Danish Endurance ChampionshipJakobsen Motorsport fik endelig den længe ventede sejr i weekendens DEC-løb på FDM Jyllandsringen.
De foregående tre løb i denne sæson har budt på store udfordringer for Michael Jakobsen, Åbenrå, og Roy Edland, Norge. Ved det seneste løb på Padborg Park måtte teamet opgive at komme til start, da gearkassen på den hvide Porsche 997 GT3 brød sammen under tidtagningen.
 

Ved denne weekends løb gik alting imidlertid noget bedre. Efter de to tidtagninger kunne Porsche-duoen gøre klar til en start fra 3. pladsen. Første kører i bilen var Michael, der fik fornøjelsen af to våde stints på den midtjyske asfalt.


Der var fuld fart på Jakobsen Motorsports Porsche 997 GT3.
(Foto: Gripping Media)

"Da den første safety car-periode kom, gik jeg i pit for at skifte til slick-dæk", fortæller Michael. "Det tog en del omgange, før banen reelt var tør nok til at jeg kunne holde fast på vejen, så jeg røg et stykke ned i feltet - men da banen så tørrede op, kom vi hurtigt tilbage til toppen."


Da først der kom varme i dækkene, kunne den hvide Porsche ikke holdes tilbage.
(Foto: Gripping Media)

Sønderjyden kunne dermed aflevere Porschen og førstepladsen til Roy Edland, der uden komplikationer kunne køre bilen i mål til duoens første sejr.

"Det var fantastisk endelig at få den sejr, vi har kæmpet for hele sæsonen", udtalte nordmanden efterfølgende. "Bilen har kørt lige som den skulle, og vi har været i stand til at holde os udenfor problemer med andre biler. Skønt!"


Endelig på podiet – årets første sejr til Jakobsen Motorsport.
(Foto: Gripping Media)

Allerede nu er Michael Jakobsen begyndt at se fremad: "Nu har vi fået bevis for, at bilen er i stand til at vinde et DEC-løb generelt, så nu skal vi have fundet en dygtig kører - og potentiel mester - til næste sæson."

Med weekendens sejr har Jakobsen Motorsport taget føringen i DEC-mesterskabets Klasse 3, men med kun fem point ned til forfølgerne vil mesterskabet først blive afgjort til finaleløbet på Padborg Park den 2. oktober.

Jakobsen Motorsport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Michael Jacobsen
  • Roy Arild Edland
  • Jyllandsringen
  • 11/09/10 - Jyllandsringen - Danish Endurance Championship
  •