Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Rygter fra og omkring Monza

Formel 1 
15/09/10 

Som vanligt er der altid en masse rygter og hændelser i forbindelse med et Formel 1 Grand Prix og den netop overståede weekend var da heller ikke nogen undtagelse.
Rygter, undren, benægtelser er indholdet af de mange "sager" som dukkede op på Monza i weekenden. En af de mere interessante omhandler den tidligere verdensmester Kimi Räikkönen.
 

Inden vi når til Kimi Räikkönen, er der lige nogen andre ting vi skal omkring. Jaime Alguersuari fra Toro Rosso teamet kunne ikke forstå at han fik en drive-through straf på Monza. Han erkender at han kørte tværs gennem chikanen, men da han med egne øjne ikke fik nogen fordel af det, forstår han ikke den tildelte straf.

"Selvom at jeg godt ved at jeg kørte gennem chikanen, så fik jeg ikke nogen fordel ud af det. Jeg overhalede ingen, jeg kom ikke tættere på en forankørende, ligesom jeg heller øgede afstanden til en bagvedkørende. Straffen ændrede for så vidt ikke noget for mig, men jeg undres stadig over straffen."


Jaime Alguersuari følte sig for hårdt straffet
(Foto: Flemming-Jensen.com)

Mercedes GP chefen Ross Brawn fastholder at man ikke bygger en GP racer specielt designet til Michael Schumacher og hans kørerstil. Det er han spurgt om flere gange på det seneste og svaret har hver gang været det samme. Han tilkendegiver dog at Michaels Schumachers 2011 sæson i en vis grad afhænger af hvordan bil og kører tilpasser sig de nye Pirelli dæk som skal anvendes i de kommende sæsoner.


Ingen nydesignet "Schumacher bil" i næste sæson men næsten måske
(Foto: Flemming-Jensen.com)

Og så til det mange har talt om i lang tid og som har fået ny næring. Kimi Räikkönen rygtes igen tilbage til Formel 1. Autosport mener at vide at den finske kører eller hans manager har haft kontakt med Renault teamet efter det belgiske Grand Prix. Renault bekræfter henvendelsen, men vil ikke kommentere yderligere på det, andet end at Kimi Räikkönen er med i den gruppe af kørere man ser nærmere på. Renault meddeler også i samme forbindelse, at man stadig vil lade Vitaly Petrov køre sin chance.

Kimi Räikkönen har tidligere udtalt at han godt kunne finde på at vende tilbage til Formel 1 men kun i en konkurrencedygtig bil. Tilsyneladende har Renaults præstation på Spa-Francorchamps banen imponeret Kimi Räikkönen. Men Renault er også nødt til at kigge på pengepungen og her står Vitaly Petrov måske med stærkere kort end Kimi Räikkönen ifølge Renault. Ifølge Renault er Vitaly Petrov blevet meget bedre til at sætte præstere godt hen over en hel weekend i stedet for kun momentvis. Men interessen for Kimi Räikkönen er så absolut til stede.

Dons

Læs mere om:
  • Jaime Alguersuari
  • Kimi Räikkönen
  • Michael Schumacher
  • Vitaly Petrov
  • Mercedes GP
  • Renault F1
  • Scuderia Toro Rosso
  •