Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Motorsport Nordjylland fik 2 danske mestre

Rallycross - DM 
14/09/10 

Ved den sidste DM afdeling på Nisseringen den 4. september fik MNJ 2 danske mestre i henholdsvis Gruppe N og Division 1A.
I Gruppe N blev det Mikkel Jespersen som holdt hovedet koldt i A-finalen og vandt den sidste afdeling rimelig suveræn. Det er Mikkel Jespersens første sæson i rallycross og han har 4 sejre i år. Mikkel Jespersen vandt DM med 1 point ned til Jonas Skaaning.
Morten Jespersen fik flest point i sin klasse - Divsion 1.
 

I Divsion 1A blev Peter Lindgaard suveræn Danmarksmester, og han var sikker inden sidste afdeling blev kørt på Nisseringen.


Motorsport Nordjylland fik 2 danske mestre.
(Foto: Anne-Marie Lindgaard)

Peter Lindgaard vandt også suveræn den sidste afdeling af DM. Så der blev hentet pokaler hjem til Peter Lindgaard: 1. på dagen, Danmarksmester og årets fairfighter i klassen. Så alt i alt en rigtig god dag for Peter Lindgaard og hans team.
Udover DM har Peter også været en tur udenfor Danmark og køre EM først i Höljes hvor det blev til en samlet 14. plads og på Esteringen hvor det blev til en samlet 12. plads efter meget tæt kamp i C-finalen.


Peter Lindgaard i hans Opel Corsa.
(Foto: Anne-Marie Lindgaard)

Denne sæson skulle ellers være en test sæson på den nyindkøbte bil, men det har gået over alt forventning for Peter Lindgaard.
Det er Peters 4. sæson i Rallycross og han har lagt i top 5 alle årene, han startede i Gruppe N i en Suzuki Swift det første år, men året efter blev der investeret i en Opel Kadett og han rykkede op i Divsion 2, det første år blev det til en 2. plads og året efter var der lavet en del om på Kadetten og det gik ikke helt efter planen, så det endte med en 5. plads.
Så tog Peter til Irland og købte Opel Corsaen. Og det har vist sig at være en god investereing.

I Divsion 2 kørte Allan Jørgensen sig op på en rigtig flot 3. plads i DM, og han blev 1. på dagen i Næstved, Allan har ikke haft den bedste sæson i år, der har været en del uheld undervejs. Men på Nisseringen fik han lige det sidste held med og blev suveræn vinder.
Hans bror Jan Jørgensen havde også kørt hurtigt i dagens løb og var også med fremme i A-finalen men måtte en tur i autoværnet og der kom han ikke videre fra.


Brødrene Jørgensen i tæt fight.
(Foto: Anne-Marie Lindgaard)

I den samlede hold stilling blev MNJ nummer 2 efter Sæby. Så det var en flot holdindsats fra alle MNJ kørerene.

Anne-Marie Lindgaard


Læs mere om:
  • Mikkel Jespersen
  • Morten Jespersen
  • Peter Lindgaard Nielsen
  • Nisseringen
  •