Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Ferrari Challenge

Overgaard overgik Ferrari-kollegerne

Ferrari Challenge (DK) 
13/09/10 

- på Jyllandsringen
Efter to andenpladser vandt Christian Overgaard det sidste Ferrari-løb.
Efter to andenpladser i streg lykkedes det endelig for Christian Overgaard, København, at komme øverst på podiet ved det sidste af de tre løb for Ferrari Scandinavia Challenge, der udgjorde grundstammen i weekendens Ferrari Weekend på FDM Jyllandsringen.
 

Vejrforholdene var meget varierende for deltagerne i klassen, hvor man kørte med næsten identiske Ferrari 360-modeller. I det første løb kørte Thomas Vestergaard, Vejle, en suveræn sejr hjem foran Christian Overgaard og Allan Jørgensen, Slangerup, mens en af klassens hurtige folk, Claus Gregersen, Rungsted, blev sat tilbage efter bl.a. en snurretur.

Til det andet heat startede de seks bedste fra første heat i omvendt rækkefølge, hvorfor Jakob Thaysen, Gentofte, havde bedste udgangspunkt, men som løbet skred frem, blev han indhentet og passeret af nogle af de hurtigere kørere. Det gjaldt ikke mindst Joakim Rasmussen, Frederikssund, som fra en startplacering som nummer syv kørte sig til spids og vandt weekendens andet løb foran Christian Overgaard, som atter måtte tage sig til takke med en andenplads.

Forud for det tredje og sidste løb var asfalten endnu ikke blevet helt tør, og det fik størstedelen af kørerne til at satse på mønstrede dæk. Eneste undtagelse var Jakob Thaysen, der kørte på slicks, og fra sin startplacering som nummer syv havde han det svært. I front var det Joakim Rasmussen og Thomas Vestergaard, som førte an og kæmpede om føringen, men selv om Joakim Rasmussen krydsede målstregen først, modtog han ikke den største pokal. 20 strafsekunder for en tyvstart rykkede ham ned på tredjepladsen, mens Thomas Vestergaard mod løbets slutning måtte se sine vindermuligheder fordufte med tekniske problemer.


Christian Overgaard vandt til sidst efter at have scoret to andenpladser i sin Ferrari 360.
(Foto: Morten Alstrup)

I stedet var det Christian Overgaard, der kunne kåres som vinder, men det blev en meget hårfin afgørelse. Mod slutningen af løbet var slickdæk bedst på den næsten tørre asfalt, og derfor blev Christian Overgaard nærmest på målstregen indhentet af teamkammeraten Jakob Thaysen, som dog sluttede et lille halvt sekunder efter.

Begge løb for de historiske biler op til 1971 blev vundet af Tommy Kjehr, København.


På den våde asfalt kunne Flemming Jørgensen køre en generel tredjeplads hjem foran langt større biler i klassen for historiske biler op til 1971.
(Foto: Morten Alstrup)

Men i det våde første løb formåede Flemming Jørgensen, Ringsted, trods beskeden motorkraft i sin Austin Mini Cooper S at køre en generel tredjeplads hjem.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Flemming Jørgensen
 • Tommy Kjehr
 • Jyllandsringen
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS