European Rallycross Championship

Fantastisk præstation af Ulrik Linnemann

ERC
13/09/10

Ulrik Linnemann stod for årets bedste danske rallycross resultat, da han i weekenden blev nummer 3 i 1600 klassen med sin Alternative Engineering Peugeot 207 S1600.
Løbet der kørtes i Polen var den anden sidste afdeling af europa mesterskabet i rallycross.
Med heat placeringerne 3-2-7 sikkerede Ulrik Linnemann sig 3. start spor til A-finalen.

I finalen fik Ulrik en fantastisk start og angreb den førende bil i første sving. Men Ulrik gled ud i svinget og måtte afgive det to første placereringer til henholdsvis Timur Timerzyanov (RUS) og Andreas Bakkerud (N).

Ulrik Linnemann overtog andenpladsen, da Andreas Bakkerud tog alternativ sporet på 2. omgang. Det lykkedes Ulrik at øge forspinget så han kunne beholde 2. pladsen, da det var hans tur til at tage alternativ sporet. Ulrik kom ud lige foran Bakkerud og herefter fulgte nogle spændende omgange. Bakkerud pressede Ulrik Linnemann hårdt og fandt på 4. omgang et hul, så han kunne presse sig forbi Ulrik. Ulrik havde dog ikke givet op, og omgangen efter kunne Ulrik presse sig forbi Bakkerud og tage 2. pladsen tilbage.

Herefter så det ud som at Ulrik Linnemann skulle køre 2. pladsen hjem, men et sidste angrebsforsøg fra Bakkerud i banens sidste sving, gjorde at nordmanden kunne krydse målstregen først med mindre end en meters forspring. Russeren Timur Timerzyanov vandt løbet og sikrede sig dermed årets europa mesterskab i 1600 klassen. Ulrik Linnemann ligger på en samlet 10. plads.

Sidste løb i serien køres næste weekend i Tjekkiet.