Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Fantastisk Ferrari-dag i Ferrari-land

Formel 1 
12/09/10 

Alonso vandt løbet på Monza
Massa blev nummer 3

VM blev åbnet op igen i eftermiddagens løb på Monza. Fernando Alonso vandt en sikker sejr, mens Lewis Hamilton fik mindre end en omgang på banen. Før løbet lå Hamilton, ellers pænt i front, sammen med Mark Webber. De andre VM kandidater skulle håbe det bedste for dem og selv og det værste for de førende, hvis de skulle gøre sig håb om at komme ind i kampen igen. Og det skete så. Mens Hamilton udgik, endte Webber på en beskede 6. plads.
 

VM kampen er dermed ikke banket op på vid gab igen, som den var for nogle få løb siden. Før dagens løb havde Hamilton og Webber forspring nok til at blive i front, skulle de begge udgå. Sådan er det ikke mere. Webber er i front af VM med 187 point, fem mere end Hamilton og 21 mere end Alonso, der har et mere end Button og tre mere end Vettel. Så selv Vettel kan med en sejr, og med andres uheld, bringe sig i front af VM i næste løb, hvis han vinder. Med fem løb tilbage er fem potentielle mestre ikke helt dårligt, heller ikke selvom det stadig er et pænt hul mellem nummer 2 og 3.

Løbet startede ikke planmæssigt for Alonso. Da han skulle omsætte sin pole til en god start, måtte han se sig slået af Jenson Button - og også Massa pressede på, men han kom dog aldrig forbi. Webber fik på sin side en elendig start, og kan kun være glad for at han alligevel blev nummer 6.

Lewis Hamilton derimod fik presset sig frem på 4. pladsen på første omgang og ville gerne endnu længere frem, og stak snotten så langt frem, at der ikke var plads til ham. Massa klippede hans forhjul på vej ind i en chikane og hjulophænget knækkede. Hamilton opdagede det dog først da han prøvede at dreje i den første Lesmo kurve - og bilen fortsatte ligeud.

Fra da af blev løbet en anelse statisk. Button forsvarede sig godt, de gange Alonso angreb og spanieren valgte en mere afventende taktik. De to og Massa efterlod resten af feltet og drønede derudaf. Nico Rosberg lå på dette tidspunkt på en fornem 4. plads.

Og så ventede vi ellers på pitstoppet. De var alle startet på det bløde dæk, men det holdt snildt langt over halvdelen af løbet - og dækskiftet var stort set overflødigt (men obligatorisk). Button mistede sin førsteplads til Alonso i pitstoprunden, og dermed var løbet afgjort.

Sebastian Vettel udskød sit stop, og rykkede op på 4. pladsen - og indhentet blev han aldrig. Så han skød sit pitstop til slutningen af den næstsidste omgang. Dermed fik han kun en enkelt omgang på det hårde dæk - og han beholdt sin 4. plads. Rosberg måtte altså se sig hensat til en 5. plads, mens Webber som sagt blev nummer 6.
Hülkenberg, der ellers i mange omgange formåede at holde netop Webber bag sig, endte på 7. pladsen, foran Robert Kubica. Michael Schumacher endte som nummer 9, og det sidste point gik til Rubens Barrichello.

Som sædvanlig gik det hurtigt på Monza, og der var nogle gode dueller rundt omkring. Men det var lidt ærgeligt at duellen om førstepladsen endte i pitten.

I de kommende løb skal det blive spændende om Red Bull er tilbage i den storform de har været i hele året, eller om Ferrari og McLaren nu endelig kan køre op med dem på mere konstant basis. Hvis de kan det, kan det godt se lidt sort ud for Red Bull der har haft en tendens til at gøre det svært for dem selv i løbet af sæsonen.

Hvis det omvendt viser sig at Red Bull er tilbage i en mere dominerende rolle, så kan de andre godt få problemer. Så skal de igen til at håbe på at det østrigske hold laver problemer for dem selv - og man må da håbe at lugten af et par VM trofæer i det fjerne får teamet til at være lidt mere skarpe og undgå fodfejlene.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Monza
  • 12/09/10 - Monza - Formel 1
  •