Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF2

Jacob Nørtoft engelsk mester

KF2 
09/09/10 

En runde før løbsserien afsluttes kan Jacob Nørtoft kalde sig vinder af dette års Super One KF2 - som den første udlænding nogensinde!
- Jeg er super stolt…
16 årige Jacob Nørtoft kunne med rette løfte armene i triumf, da han i weekenden kørte andensidste runde af det engelske mesterskab Super One på banen i Whilton Mill.
 

Konklusionen efter finalen var klar: Jacob Nørtoft er som den første udlænding nogensinde vinder af den eftertragtede titel.

- Vi har været så suveræne derovre i år. Jeg er stolt, fordi det er femte år i træk, at teamet vinder det engelske mesterskab og helt personligt er jeg stolt, fordi store navne tidligere har stået, hvor jeg står nu, bl.a. Jenson Button og Lewis Hamilton, siger 16 årige Jacob Nørtoft.


Kulminationen på en hård løbsserie i England i sæsonen 2010: Jacob Nørtoft blev vinder af det engelske mesterskab Super One som den første udlænding nogensinde.
(Foto: Anne Ristorp Kraufeldt)

De to Formel 1-kørere er forbilleder for det unge danske talent. Ikke mindst fordi de har opnået det ultimative for en racerkører: At køre for et Formel 1-team. Netop den drøm kan meget vel blive en realitet for Nørtoft. Telefonen har ringet en del over sommeren. Flere teams er interesseret i talentet, men specielt én henvendelse givet Team Nørtoft noget at tænke over.

- Jeg kan ikke sige så meget om, hvem vi taler med i øjeblikket, før der er skrevet under. Og det sker først, når vi har rejst budgettet for næste sæson, siger Jacob Nørtoft. Bag sig har Jacob et team af folk, der knokler for at finde den ideelle samarbejdspartner. En samarbejdspartner, der kan se idéen i at støtte en racerkører, der kan blive lige så stor som de nok så kendte danskere Tom Kristensen, Jan Magnussen og Jason Watt. Hvad de ikke havde i Jacobs alder, har han nu: Et Formel 1-team, der ønsker at føre Jacob frem mod det ultimative mål.

n ok weekend
Weekenden i Whilton Mill var en fornuftig weekend, der skabte et godt udgangspunkt for VM, der køres i weekenden den 16.-19. september.

- Banen var igen en bane, jeg aldrig havde kørt på, og det var i øvrigt lang tid siden, jeg havde siddet i en kart, så jeg skulle lige i omdrejninger. Mit forspring til forfølgerne var så stort, at det handlede om ikke at tage så store chancer.
England viste sig fra sin ”bedste” side, da et stort regnskyl ramte os i første finale, og alle kørte ud på regndæk. Og i første sving var banen tør igen. Det er svært i England, griner Jacob Nørtoft, som var involveret i et startuheld i første finale og kørte af banen. Han endte dog som 9’er, 3. bedst af KF2’erne. (Kørerne kørte i denne runde med SKF’erne).


Nørtoft blev i weekenden samlet vinder af det engelske mesterskab Super One.
(Foto: Anne Ristorp Kraufeldt)

I anden finale fik Nørtoft en fornuftig start og kom fra start som 9’er op forbi 6’eren og 5’eren for at ende på en 4. plads, som den hurtigste af KF2’erne og i øvrigt side om side med vinderen af SKF, Mark Litchfield.

Den sidste runde af Super One køres i slutningen af oktober og bliver det sidste kartløb, Jacob Nørtoft kører i år, før han forhåbentlig kan teste formelbil i det sene efterår.

Anne Ristorp Kraufeldt


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  •