Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Svanholt nærmer sig de førende i DM opgøret

DM Rally 
10/09/10 

– Bilen kørte perfekt, teamet fungerede som det skulle, vores tider var gode og løbet blev fint afviklet. Vi manglede bare det sidste, som skulle til for at slå vore ærkerivaler i denne runde, nemlig heldet, fastslår en ærgerlig, men ærlig Tim Svanholt efter den godt 250 kilometer lange tredje runde af DM-turneringen 2010 – Nykøbing Falster Sydhavsrally.
 

Ingen dårlige undskyldninger fra Roskildes regerende Danmarksmester, kun en nøgtern konstatering af, at det blot ikke var deres dag, da han og co-driver Per Henriksen mødte deres primære konkurrentrer i denne sæson: Brian Madsen og Anja Posorski fra Slagelse.

– Vi havde satset på at tage maksimumpoint i dette løb, men Brian var for godt kørende, så stærkt at han kun var få sekunder fra at vinde løbet totalt. Vi må derfor være tilfredse med en andenplads i klassen og med at rykke op på en samlet tredjeplads i klassen – og så gøre det endnu bedre i de to sidste runder den 8. oktober og 6. november, tilføjer Tim Svanholt.
Rallymestrene Tim Svanholt og Per Henriksen, Roskilde, var i den 3. DM-runde stærkt kørende i deres VW Golf GTI Kit Car. Det gav en andenplads og en tredjeplads i den samlede DM-stilling.
(Foto: Svanholt Motorsport)

Mens rivalerne har maksimumpoint fra de tre første DM-runder, har Svanholt og Henriksen ingen point fra årets andet DM-rally i Sønderjylland. Dengang måtte de på grund af et motorproblem i den ellers så rappe VW Golf trække sig ud af løbet.

Problemet blev løst inden den seneste runde, så bilen gik bedre end nogensinde før, men det samme gjorde det altså for rivalerne, så stillingen før den fjerde og næstsidste DM-runde er 60 point til det førende hold Madsen-Posorski, Slagelse, Peugeot 306 Maxi, 34 point til Frank og Børge Nielsen, Odder, Citroën C2 Max og 30 point til Roskilde-holdet Svanholt-Henriksen i VW Golf GTI Kit Car.

– Vi var måske lidt for tilbageholdende på løbets første prøver på grund af vort underskud i pointregnskabet, mens Brian satsede det hele på ét brædt. Var han udgået og havde vi vundet, ville der for ham stadig være balance i regnskabet før de sidste afdelinger, men sådan er det i rally. For os er der nu kun én vej, og det er fremad for fuld fart, slutter Tim Svanholt.

At Sydhavsrallyet for mange deltagere udviklede sig til en slags midtvejskrise er næppe nogen overdrivelse, da henved halvdelen af de startende biler udgik enten ved at køre af vejen eller på grund af tekniske problemer. Så der er mange, som har noget at indhente i sæsonens to sidste DM-runder.

Svanholt Motorsport


Læs mere om:
  • Per Henriksen
  • Tim Svanholt
  • Svanholt Motorsport
  • SydhavsRally
  • 04/09/10 - SydhavsRally - DM Rally
  •