Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup

Flotte resultater til Jens-Henrik Hansen

Yokohama Cup 
09/09/10 
Yokohama

I denne sæson var det Jens-Henrik Hansen's plan at deltage i udvalgte Yokohama Cup løb, for at få noget kørertræning og løbserfaring, som han kunne udnytte når han deltog i Danish Endurance Championship.
Planerne blev dog ændret lidt hen af vejen, da det viste sig at går rigtig godt i Yokohama Cuppen, så det blev til deltagelse i flere løb, heriblandt også sidste weekends Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen.
 

Weekenden begyndte rigtig godt for Jens-Henrik Hansen der i den fri træning fredag eftermiddag satte den 5. hurtigste tid i klassen, og der var da også stor tilfredshed at spore:
"Første træning blev kørt med et godt resultat, da jeg kun var 2 tiendedele sekund efter teamkollega Peter Olsen."


(Foto: Motorsporten.dk)

Igen i tidtagningen var Jens-Henrik Hansen med oppe i den bedste halvdel af feltet, erfaringen med Peugeot 307 raceren begynder nu rigtig at vise sig.
Det blev til en placering som nummer 6, hvilket var et godt udgangspunkt til det første løb, og hans plan var klar med det samme:
"Målet var klart for lørdagens løb: Pladsen skulle holdes så jeg kunne starte i pole til søndagens heat."

Jens-Henrik Hansen beskriver selv første løb således:
"Jeg kom perfekt fra start, kommer ind og får lukket af for Anders Christensen, derfra kommer det til at gå fuldstændig efter planen selvom Kim Lund kommer med et kamikaze angreb på det nye bane stykke. Da Kim Lund forsøger angrebet bliver mit venstre sidespejl slået frem (og angrebet afvist), så defensiv kørsel var pludselig blevet til noget af en udfordring. Men trods det fik jeg holdt Michael Markussen bag mig, der i dette heat kørte pænt. Og da Markussen og Lund samtidig begyndte at kæmpe indbyrdes gav det mig luft igen."

Så lang holdt planen, og Jens-Henrik Hansen var stadig på den 6. plads som han drømte om at køre hjem, men det skulle blive bedre endnu!
"Hen mod slutning af løbet havde Peter Olsen fået en strafbane, så jeg sluttede på en meget tilfredsstillende 5. plads, og da Peter Olsen var kommet på 6. pladsen, havde vi et perfekt udgangspunkt til det 2. løb, med startpositioner som et og to."


(Foto: Motorsporten.dk)

"Igen i det andet løb fik jeg en perfekt start og kom helt op og køre side om side med Peter Olsen, jeg kommer ind og får lukket på 2. pladsen, og synes jeg kontrollerer det ganske fornuftigt. Flere gange på de første omgange kunne jeg komme op og presse Peter. Da der tilmed var kamp om 3. pladsen fik jeg luft bag mig. Men mod slutningen af løbet begyndte gearskiftet at drille når jeg skulle i 3. gear, så de bagvedkørende får indhentet mig. Og da Markussen ligger bag mig viser han ikke så fin kørsel som i det første løb, og maser sig forbi mig, dette giver lidt uro i bilen, hvilket gør at også Steffen Larsen smutter forbi."


Team formationskørsel, her er Jens-Henrik Hansen med teamkollega Peter Olsen foran sig.
(Foto: Motorsporten.dk)

Jens-Henrik Hansen slutter løbet på en 4. plads, kun 0,7 sekund bag køreren på 3. pladsen.

"Efter at skuffelsen over at blive skubbet af podiet nu har lagt sig, begynder fornemmelsen af en meget tilfredsstillende weekend at brede sig. Faktisk er det de bedste resultater jeg har kørt hjem i Yokohama Cup'en. Så nu må vi se, når Peugeot'en atter er klar den skal 'lige' have en ny dør og et nyt panel, om alt arter sig så jeg er at finde på Jyllandsringen til DM-finalen i oktober måned" - slutter Jens-Henrik Hansen beretningen fra Grand Prix Danmark.


(Foto: Motorsporten.dk)

Nu hvor Grand Prix'et er vel overstået, så bliver Peugeot Yokohama Cup bilen skubbet lidt i baggrunden, og den lille grønne Citroën med startnummer 123 fundet frem.
Den skal i aktion allerede på lørdag den 11. september, hvor der skal køres en 4-timers løb på Jyllands-Ringen som endnu en afdeling i Danish Endurance Championship hvor han stiller til start sammen med sin far Jens Erik Hansen samt Flemming 'Don' Olsen.

"Jeg kan kun opfordre alle til at komme forbi, og se os forsvare vores første plads, samt ikke mindst se noget godt race" - inviterer Jens-Henrik Hansen på falderebet.

Allan Nielsen

Læs mere om:
 • Flemming D. Olsen
 • Jens Erik Hansen
 • Jens-Henrik Hansen
 • HM Motorsport
 • Jyllandsringen
 • 05/09/10 - Jyllandsringen - Yokohama Cup - DM
 •  
   

  Yokohama Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her