Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Cup

Sort søndag for Jens Møller

STC Cup 
09/09/10 

”Det var en sort søndag.” Det var konklusionen fra Jens Møller selv ovenpå årets Grand Prix Danmark, der blev kørt i weekenden på FDM Jyllandsringen. I træningen og tidtagningen havde køreren fra Team FDM Tegee-Dan Motorsport været blandt de hurtigste i Scandinavian Touring Car Cup, men i løbet blev hans chancer udraderet af en overivrig modstander.
 

”Weekenden blev desværre lidt som jeg havde frygtet,” siger Jens Møller. ”Jeg fik en god start, selv om jeg startede i anden række på ydersiden. Men ned mod sving 3 mente Göransson åbenbart, at man med fire låste hjul bare skal holde på, og det var så mig og Jan Magnussen, det skulle gå ud over.”

Jens Møllers ene forhjul punkterede ved sammenstødet, og selv om han kunne humpe tilbage til pitten og få et nyt monteret, så han kunne genoptage løbet, var han dømt til at slutte på en af de bageste pladser.


Jens Møller sluttede i det slagne felt.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

”Det var en skam, for jeg havde en god fart i første heat, da jeg havde fået et andet dæk på,” siger han. ”Jeg satte suverænt hurtigste tid af alle. Det kunne være blevet til en top 3, sådan som jeg havde håbet på i løbet, noget jeg havde håbet på, jeg kunne give mekanikerne, for deres superarbejde igennem sæsonen. Vi har nu kørt 6 løb på Jyllandsringen, hvor af de 4 løb har været med svenskerne, og jeg har kørt hurtigste omgang i 4 af de 6 løb, så ingen er vist i tvivl om, at vi har fundet det helt rigtige set-up på bilen. Så til finaleløbet skal vi have en sejr i hus, bare for at redde sæsonen, da mesterskabet er kørt for os efter denne weekend.”

”I løb 2 var det jo svært, når jeg startede nede bagfra og så overkørte jeg også bilen lidt, så det blev lidt ryggen mod muren. Vi prøvede at lave noget om på bilen til løb 2, noget vi faktisk gerne ville have prøvet sidst vi var på Jyllandsringen. Men vi fandt ud af, at det ikke var den rigtige vej at gå, så det var egentlig en god test under disse omstændigheder.”


Jens Møller var hurtigst på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Jens Møllers teamkammerat i Team FDM / Tegee-Dan Motorsport, Kim Holmgaard, var også til start i løbene på FDM Jyllandsringen, hvor han kørte henholdsvis en 18. og en 16. plads hjem i det store felt, der talte 24 biler.

”Det har været en super weekend, hvor jeg satte personlig rekord under tidtagningen, og det jeg rigtig glad for,” siger Kim Holmgaard, der deltog i bare sin fjerde DTC-afdeling.

”Hele tiden er jeg dog lidt hæmmet af mit skadesbudget. Jeg passer rigtig meget på, og det kan man også se i heatene. Jeg var egentlig hurtigere end de to-tre kørere, der lå foran mig i det sidste heat, og jeg kunne se Magnussen og Jens hele tiden, så speeden er der. Men jeg passer på bilen på grund af budgettet. Sådan er det bare, så jeg er nødt til at tage det stille og roligt.”


Læs mere om:
  • Jens Reno Møller
  • Kim Holmgaard
  • Team FDM Tegee-Dan Motorsport
  • Jyllandsringen
  • 05/09/10 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  • 05/09/10 - Jyllandsringen - STC Cup
  •