Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formula Renault 2.0 NEC

Første 1-2 sejr til Schilling-brødrene

Formula Renault
2.0 NEC 

07/09/10 

Sidste weekend gik det løs igen for de to Schilling brødre, som hele året har vidt imponerende resultater i det Nordeuropæiske mesterskab i Formel Renault 2000. Denne gang skulle de køre på Most i Tjekkiet hvor der var besøg af nogle af kørerne fra Eurocuppen, så konkurrencen ville være hård, med et felt på næsten 30 kørere.
Da det var første gang de to drenge var på banen, var det yderst imponerende, at både Dear og Danien lå helt i top i alle træningerne, så det lovede virkelig godt til resten af weekenden.
 

Lørdag morgen startede tidtagningen og alt gik efter planen. Dear lå på en 1 plads og Daniel på en 3. plads, kun to hundrededele fra en andenplads, men på den sidste omgang bliver de snydt af to konkurrenter, som desværre får sat en bedre tid, så resultatet blev, at Dear skulle starte 3 til første løb og 2 til det andet heat, og Danien skulle starte 5 og 4.


Dear Schilling.
(Foto: LEKS Thai Racing Team)

Senere samme dag skulle race 1 køres. Cirka 40 minutter inden heatstart, bliver banen pludselig ramt af en ordentlig regnbyge og det ser længe ud til et regnvejrløb, men alligevel vælger mekanikere og ingeniør, at sætte slicks på bilerne, så det var lidt af et sats, da Dear og Daniel var nogle af de eneste og næsten alle andre kørte ud på regndæk, men da de så nåede ud på gridden, havde de andre teams luret deres strategi og skifter så alle sammen til slicks.
Dette viser bare hvor godt samarbejdet er og hvor stor tillid der er til kørerne i det lille team, at man fra starten stoler på at de kan køre på slicks under de vanskelige forhold.


Danien Schilling.
(Foto: LEKS Thai Racing Team)

Med Dear på startplads 3 og Danien på 5, så er der lagt op til en spændende start til race 1.
Starten går og begge to kommer rigtig godt fra start og er hurtigt helt oppe og blande sig blandt de nyere biler, men det første sving bliver det mest dramatiske i år, da mange kørere fejlbedømmer deres bremsepunkt på den halvfugtige bane og laver masser af tumult, som blandt andet betyder, at Dear bliver klemt mellem to biler og får så en flyvetur på cirka 2 meter op i luften, men lykkedes alligevel at komme ud af første sving som nummer 2, med Danien på en 4. plads.
Desværre var det ikke helt uden skrammer, at de var kommet igennem kaoset i sving 1, hvor Danien fik ødelagt lidt af frontvingen i venstre side og Dear fik bukket en wishbone, efter sin flyvetur, så det var lidt svært at holde den optimale fart, men alligevel lykkedes det Dear at slutte på en 2. plads, kun 2 sekunder fra den førende og med Danien lige bag sig på en 3. plads.


Race 1 podium med Dear Schilling på 2. pladsen og Danien Schilling på 3. pladsen.
(Foto: LEKS Thai Racing Team)

Søndag formiddag skulle race 2 køres og det var med brødrene på startplads 2 og 4.
Starten går helt perfekt for begge drengene og efter første sving ligger Dear på en 1. plads, og lige så godt var det gået for Danien, som havde lagt sig lige op bag Dear på en 2. plads, derfra var der ingenting der kunne stoppe dem, så de endte med at køre årets første 1-2 sejr hjem til stor glæde, for deres meget stolte far (Dan Schilling) og resten af teamet!


Race 2 podium med Dear Schilling på 1. pladsen og Danien Schilling på 2. pladsen.
(Foto: LEKS Thai Racing Team)

Startplaceringerne til Race 3 var det samme, som resultatet af race1, det betød at de skulle starte 2 og 3, med Dear som den forreste af dem.
Starten bød igen på lidt tumult, som blandt andet betød at Dear blev påkørt bagfra, så han røg op i en anden kører og ødelagde lidt af sin frontvinge, men for Danien gik det rigtig godt og efter sving 1 lå han allerede på 1. pladsen, med Dear på en 4. plads.
Men desværre for Danien havde han en lidt for aggressiv og meget urutineret gæstekører lige bag sig og på den lidt mere snævre del af banen, besluttede han sig for at prøve et meget optimistisk overhalingsforsøg, hvor han med halvdelen af bilen inden over græsset ender med at køre lige ind i siden på Daniens bil, som desværre for så store skader på fronten, at han bliver nødt til at køre i pit, alt imens er Dear kommet op på 1. pladsen, selvom han havde ødelagt sin frontvinge.

Mens Danien så kom i pit, begyndte regnen at falde let over banen og det behagede Dear meget godt, for på 5 omgange fik han trukket et hul på næsten 10 sekunder og den afstand kunne de andre ikke hente igen, da regnen holdt op, selvom han tabte ca 0,8 sekund per omgang på grund af sin ødelagte frontvinge.
Dermed kunne Dear tage sin anden sejr i denne weekend og da Daniens skader var så store, at han ikke scorede nogen point, kunne Dear samtidig overtage føringen i mesterskabet.


Race 3 podium med Dear Schilling på 1. pladsen.
(Foto: LEKS Thai Racing Team)

Danien Schilling:
"Det har været en god weekend og jeg er glad for at vi har fået vores første dobbeltsejr i år, men jeg er også rigtig skuffet og ked af det, for da det lige spillede for mig og jeg lå på første pladsen, beslutter ham der ligger toer, at prøve at overhale mig i et sving, hvor det stort set er umuligt, så han ødelagde min bil og værre endnu mit løb og værst af alt min kamp om mesterskabet. Jeg lå på en første plads i mesterskabet og var ved at udbygge mit forspring, da han kører ind i mig og sætter mig ned på en 2. plads i mesterskabet, men det er da altid noget at førstepladsen stadig ligger i familien. Jeg ville også meget gerne takke min mekaniker, Philip Thøgersen, da han har gjort et godt stykke arbejde på min bil gennem denne her dramatiske weekend, og vores ingeniør, Henrik Jacobsen, som gjorde det muligt for mig at lære banen så hurtigt at kende og sidst men ikke mindst skal familien også have et stort tak for at kunne støtte mig, uden dem ville jeg ikke sidde i en racerbil."

Dear Schilling:
"Det var næsten en perfekt weekend, med 2 sejre og 1 anden plads. Vi havde fundet nogen fejl på min bil, siden sidste løb, så nu kørte den helt perfekt, og vi havde virkelig fundet farten igen. Selvfølgelig var jeg lidt heldig i løbet af weekenden, men efter en række løb med masser af uheld og elektriske problemer, måtte det jo snart vende til min fordel. Jeg førte mesterskabet med et stort forspring, lige indtil løbet i Oschersleben, hvor uheldet og problemerne startede og så røg jeg helt ned på 3. pladsen, så det er dejligt, at jeg med sådan en perfekt weekend, kan overtage føringen igen og som det ser ud nu, kommer kampen til at stå mellem min bror og mig, så lige meget hvad, vil det blive en Schilling, som står øverst, når sæsonen er slut og det er det vigtigste. Jeg vil også gerne takke hele teamet, min mekaniker Ivan Holmstrøm, vores ingeniør Henrik Jacobsen og resten af KEO Racing ikke mindst min far og resten af min familie, for at det gøre det muligt for mig, at køre race."

Flere glimt fra brødrene Schilling's weekend på Most:


(Foto: LEKS Thai Racing Team)

Stillingen i mesterskabet:

1 Dear Schilling 308 point
2 Danien Schilling 290 point
3 Johann Ledermair 247 point

LEKS Thai Racing Team


Læs mere om:
  • Dan Schilling
  • Daniel Schilling
  • Dear Schilling
  • KEO Racing
  • Most
  • 29/08/10 - Most - Formula Renault 2.0 NEC
  •      ASETEK SIMSPORTS