Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Firdobbelt uheld for Suzuki Motorsport

DM Rally 
08/09/10 

- i Suzuki Sydhavsrallyet
Ved årets Suzuki Sydhavsrally havde Suzuki Motorsport fået tildelt startnummer 1 og 2 til teamets to hurtigste biler, men desværre blev årets tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally et noget problemfyldt løb for teamet.
Mandskaberne med de prestigefyldte startnumre måtte således udgå, mens teamets to gruppe N-racere også havde deres problemer at kæmpe med.
 

Efter fem af de 12 hastighedsprøver valgte Anders Lysen/Henrik Vestergaard (Sorø/Mørke) således at parkere deres Suzuki Swift Maxi.

”Der kom pludselig en mislyd fra motoren, som jeg gjorde, at jeg ikke ville køre videre, så jeg slukkede i stedet for at risikere en større skade på motoren,” fortæller Anders Lysen.
”Men selv om vi kun fik kørt to prøver og fik øretæver af Kenneth på den første prøve, der var på grus, så synes jeg, at vi fulgte Kenneth ganske godt til dørs på den næste asfaltprøve. Nu er det bare et spørgsmål om at komme tilbage på hesten og så komme videre.”


Anders Lysen og Henrik Vestergaard under Suzuki Sydhavsrally
(Foto: Rallyfotografen)

Bedre gik det for Kenneth Madsen/Carina V. Møller (Dianalund/ Helsingør). I hvert fald i begyndelsen, for efter den ottende af 12 hastighedsprøver måtte de også stoppe den videre deltagelse.

”Lige fra prøve 1 spillede det rigtigt for os, men det skulle så bare ikke være i dag, at vi havde heldet med os,” konstaterer Kenneth Madsen. ”Det gik rigtig godt, og vi var med højt oppe, men det var irriterende, at vi fik problemer. Løbet havde en grusprøve, som vi kørte to gange, og her præsterede vi at sætte tredjebedste tid blandt tohjulstrækkerne.”

”Vi havde meget fart i bilen, og det gik rigtig godt, men på prøve 5 og 6 begyndte bilen at sætte ud. Vi prøvede selv at tage stikket af til gearcuttet og montere det igen, og i servicepausen midt i løbet kikkede mekanikerne bilen efter. Der var ingen problemer på næste prøve, som vi kørte, men så var den gal igen, og vi valgte at stoppe.”

Suzuki Motorsport fik dog to hold i mål i Sydhavsrallyet. Det var René Harms/Michele Danielsen (Nørre Alslev/Bramming) og Claus Steensen/Peter Petersen (Ringsted/Ringsted), der sluttede som henholdsvis nummer 3 og 4 i klassen for de mindste utunede biler. Men også de to mandskaber havde deres problemer at kæmpe med.

For Claus Steensen/Peter Petersen var det et gasspjæld, som drillede, mens René Harms/Michele Danielsen måtte bruge tid på et drilsk gearkabel.

Næste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally finder sted ved Bramming den 9. oktober.

Suzuki Motorsport
Teamleder Anders Lysen


Læs mere om:
  • SydhavsRally
  • 04/09/10 - SydhavsRally - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: