Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Som skudt ud af en kanon

Formel Ford - DK 
07/09/10 

Mikkel C. Johansen viste talentet, da han kørte sig fra 8. til 1. pladsen på en enkelt omgang.
Grand Prix Danmark, årets mest prestigefyldte løbsweekend for dansk motorsport, løb af stablen i den forgangne weekend, og Fluid Motorsport Scandinavia deltog i Formel Ford-klassen med Mikkel C. Johansen bag rattet på en af teamets Van Diemen-racere.
 

Det blev kun til få omganges træning for den talentfulde vestsjællænder, der ødelagde en trækaksel og ikke nåede at køre værdifulde omgange.

En dom fra sidste løb på Ring Djursland betød, at Mikkel blev rykket seks pladser ned i feltet til første løb under Grand Prix Danmark, så selvom omgangstiden i tidtagningen rakte til en andenplads, blev løbet altså startet fra næstsidste række på gridden.

Det var imidlertid ingen hindring for Mikkel, der zig-zaggede forbi konkurrenterne, og allerede efter en omgang lå i spidsen af feltet.


Det var primært bagenden på den blå Van Diemen-racer, konkurrenterne så i starten af løbene.
(Foto: Gripping Media)

"Det gik ret hurtigt", fortæller Mikkel. "Jeg lavede en hurtig start og kom forbi de første par stykker i sving et. Derefter var det et spørgsmål om at bremse sent og ikke ryste for meget på hænderne."

Førstepladsen varede dog ikke evigt; mesterskabsrivalen, Jesper K. Egebart, indhentede hurtigstarteren og endte også med at vinde løbet med Fluid-køreren bagefter.


Mikkel C. Johansen var flyvende på de første omgange af weekendens løb.
(Foto: Gripping Media)

I weekendens andet heat, som Mikkel startede på fjerdepladsen, sprang Van Diemen-raceren atter op på førstepladsen, men igen havde Egebart mere fart i bilen og kunne gå forbi på tredje omgang. En overhalingsivrig konkurrent hjalp lidt senere Mikkel til at snurre rundt om sig selv, men det lykkedes til sidst at kæmpe sig tilbage på tredje pladsen.

"Vi har haft svært ved at finde farten i bilen. De nye dæk er markant anderledes at køre på, og med vores begrænsede budget har der ikke været mulighed for at teste tilstrækkeligt", fortæller Mikkel, der var godt tilfreds med en anden plads og en tredje plads.


Mikkel C. Johansen ligger med i kampen om Danmarksmesterskabet i Formel Ford.
(Foto: Gripping Media)

"Jeg har stadig en teoretisk mulighed for at vinde mesterskabet, men kampen om andenpladsen bliver spændende. Der er kun to point mellem Kean Kristensen og mig, så der bliver noget at kæmpe for til finaleweekenden."

Fluid Motorsport Scandinavia

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Mikkel C. Johansen
  • Fluid Motorsport
  • Jyllandsringen
  • 05/09/10 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK - DM
  •