Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kurven knækkede

DM Rally 
07/09/10 

Kristian Nymann kørte i grøften, men er klar til næste løb
"Tænk, vi er de eneste deltagere, der udgår på løbets første hastighedsprøve. Vi kørte med ret lav fart, da bilen gled af vejen og ned i en grøft, hvor den hang på maven og ikke kunne komme op."
Ordene kommer selvkritisk fra Kristian Nymann fra Løgstrup, et af dansk rallysports mange unge talenter. Efter flere succesrige rallyer i de senere måneder var han sammen med sin codriver Allan Kjølhede fra Ørum opsat på at skabe et godt resultat i Sydhavsrally, tredje afdeling af danmarksmesterskabet, som blev kørt i weekenden på Lolland og Falster.
 

"Det eneste glædelige er, at bilen ikke har fået en skramme. Da vi fik båret den op, kunne den let have fortsat, men da var respittiden opbrugt," uddyber Kristian Nymann.


Det var på denne forræderisk glatte hastighedsprøve i en skov, at Kristian Nymann og Allan Kjølhede længere fremme gled ned i en grøft.
(Foto: Michael Eisenberg)

Med deres rallybil, en ilter Citroën C2 i tunet udgave med 185 hestekræfter, deltager Kristian Nymann og Allan Kjølhede i danmarksmesterskabet i rally, hvor der er stor prestige i at være bedst i klassen for tunede biler under 1600 kubikcentimeter.

Det er Leif Knudsen fra Knudsen Motorsport, far til den kendte rallykører Martin Knudsen, som har sat den rappe Citröens undervogn op, så den kører rigtig fint på asfalt.

"De har været en stor hjælp for os," siger Kristian Nymann.

I et stort rally midt i Bourgogne-distriktet i Frankrig fik holdet i sommer en fornem andenplads i deres klasse, og i Fårvang Rallysprint for nylig nåede de også et fint resultat.


Med far, den tidligere rallykører Per Nymann, som indsatsleder og en flok dygtige servicefolk til at hjælpe sig har de unge rallykørere en solid opbakning.
(Foto: Michael Eisenberg)

I Sydhavsrally skulle formfremgangen så cementeres, men det gik anderledes:

"Jeg var sikker på, at jeg kunne lave et godt resultat på de hurtige asfaltveje, men først skulle vi lige med lidt forsigtighed have overstået den glatte skovprøve, og så skete der den fejl," siger Kristian Nymann.

"Nu satser vi på at stille op i de to sidste løb i år til DM i rally. Vi vil bevise at vi er blandt de gode i klassen, og så må resultaterne komme til næste år," slutter Kristian Nymann.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Allan Kjølhede
  • Kristian Nymann
  • Nymann Motorsport
  • SydhavsRally
  • 04/09/10 - SydhavsRally - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: