Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC sport

Tre banerekorder til Steven Tirsgaard

MC sport 
07/09/10 

Steven Tirsgaard har nu banerekorderne på alle 3 danske baner Ring Djursland, Jyllandsringen og Ny Padborg Park.
Brødrene Steven og Simon Tirsgaard har netop deltaget i 3. afdeling af DM i Road Racing på Ny Padborg Park ved Dansk Metal Racing Festival i klasserne henholdsvis Super Bike for Steven og Super Sport 600 for Simons vedkommende. Steven kører en Honda CBR 1000 RR Fireblade og Simon en CBR 600 RR.
 

Under lørdagens første tidtagning på det nye baneforløb på Ny Padborg Park var Steven Tirsgaard den første Road Racing kører, der nogensinde er kommet under det magiske minut for 1 omgang, helt nøjagtigt 59,676 sekund, og det gav samtidig pole position. Desuden var han den eneste, der kom under minuttet ved tidtagningen. Anden tidtagning blev kørt på en våd bane, og der kom naturligt ingen forbedringer af omgangstiderne. Simon Tirsgaard var den anden hurtigste af Super Sport 600 kørerne.


Steven Tirsgaard
(Foto: Tom Hjortlund)
Det første løb søndag på en tør bane, blev en meget intens dyst mellem Steven Tirsgaard og Thomas Harding, hvor Steven tog starten ned i første sving, men ud på det første stykke efter målstregen, satsede Steven lige hårdt nok, hvilket resulterede i, at både Thomas Harding og Ulrik Døssing Nielsen smuttede forbi. Nu startede jagten i et meget højt tempo på de 2 forankørende. Det lykkedes Steven at komme forbi dem begge, men ved det ternede flag måtte Steven se Thomas køre først over målstregen, men undervejs satte Steven en ny banerekord på Ny Padborg Park med tiden 59,713 sekunder. Således har han nu banerekorden på alle 3 danske baner. Afslutningen af løbet var lidt kaotisk med hensyn til resterende omgange, men fremgangsmåden ved visning af resterende omgange blev rettet til det andet løb.

Simon Tirsgaard fik en elendig start ved det første løb, og han dumpede ned gennem rækkerne fra hans startplacering som nr. 2 i Super Sport klassen. Nu måtte han i stedet kæmpe sig frem i feltet igen, men han måtte tage til takke med en slutplacering som nr. 6. Det var han slet ikke tilfreds med, og efter hans hurtigste omgangstid på 1.03,007 skulle han også i stedet ligge i top tre.

Til dagens andet løb var banen meget våd efter en kraftig regnbyge. Det er ikke Steven Tirsgaards livret, at køre på den meget våde asfalt, mens Simon Tirsgaard havde et smil på inde under hjelmen, hvilket givet skyldes, at han flot vandt et regnvejrsløb på Jyllandsringen tidligere på året. Løbet i Super Bike klassen udviklede sig meget forudseelig med Thomas Harding i front gennem hele løbet med Steven Tirsgaard og Ulrik Døssing Nielsen efter, hvor de havde en mindre kamp om andenpladsen, men det endte med 3. pladsen til Steven. Løbet viste, at Steven godt kan køre på en regnvåd bane.


Simon Tirsgaard
(Foto: Tom Hjortlund)

Den våde asfalt viste sig virkelig at passe Simon Tirsgaard i Super Sport klassen helt fremragende, idet han kørte sig til en meget flot første plads i løbet samt en placering som nr. 5 i det samlede felt med Super Bike kørerne indregnet. Nu skal Simon blot lige rykke op blandt de 3 første på tørre baner, men det skal nok lykkes. Han har viljen og evnerne til at det lykkes.

I den samlede stilling i Super Bike klassen er Steven Tirsgaard nu nr. 2 med 4 point op til Thomas Harding. I Super Sport 600 klassen er Simon Tirsgaard placeret som nr. 3, men der er kun 5 point ned til René Torpsgaard. I toppen mellem John Høj og Steffen Carlsen er der kun en forskel på 2 point.

De 2 sidste afdelinger af DM serien afvikles på Ny Padborg Park lørdag/søndag den 2. og 3. oktober. Det bliver garanteret ikke kedeligt, da der virkelig vil blive kamp om DM titlerne i både Super Bike klassen og Super Sport 600.

Martin Speed af Light
TH Motorsport


Læs mere om:
  • Simon Tirsgaard
  • Steven Tirsgaard
  • TH Motorsport / Martin – Speed of Light
  • Padborg Park
  •