Grand Prix Danmark - race 2

Historisk
1965 mesterskab

05/09/10

Den forventede topkamp mellem de to Lotus Elan kørere Lars Bondesson og Reedtz-Thott samt Jakob Viggo Holstein i sin Ginetta G4 udeblev i den historiske klasse for biler op til 1965, dels valgte svenske Lars Bondesson ikke at stille op i løbet, og dels udgik Otto Reedtz-Thott efter blot en enkelt omgang.
Det betød dog ikke at der ikke var kamp om første pladsen, for det var der i høj grad.

Lotus Cortina køreren Benny Hall smuttede fordi og Reedtz-Thott samt under starten på løbet, og det var først efter flere yderst spektakulære overhalings førsøg at Jakob Viggo Holstein kom op på 1. pladsen, herefter blev han skygget af Benny Hall en stor del af løbet, og det blev ikke mindre spændende af at feltet blev samlet op af en safety car periode foranlediget at et uheld for Ole Aaen i sin Mg Midget i sving 10.

Efter at løbet blev givet fri igen, kunne Jakob Viggo Holstein og Benny Hall genoptage deres kamp om 1. pladsen, men samtidig kom Christian Vølding hurtigt bagfra i sin Lotus Elan - det lykkedes for han at komme forbi Hall, men Holstein kunne han ikke nå, selv om der kun var 1,076 sekund mellem dem hen over målstregen.

Yderligere et underholdende indslag i dette løb var kampen mellem de to Mini kørere, Carsten Warnich og Mark Juelshøj, de troede de kæmpede om 5. og 6. pladserne, og der var ingen tvivl om at de begge ville have den placering - Carsten Warnich trak sig vindende ud af duellen, men hvad han ikke vidste på det tidspunkt var at han havde en 20 sekunders tidsstraf hængende over hovedet for en tyvstart - og det var nok heldigt for os andre, for ellers var vi måske gået glip af denne 'herre-fight'!