Grand Prix Danmark - race 1

Special Saloon
04/09/10

Christensen stak af, men Graversen vandt
Dagens første løb ved Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen stod Special Saloon Car kørerne for, og selv om løbet fra start af så ud til at være afgjort, fik det alligevel et lidt overraskende resultat.
Porsche 997 GT3 køreren Claus Christensen stak af fra starte af og opbyggede et solidt forspring som han udbyggede med 1½ til 2 sekunder per omgang, men en overhaling i gul flagzone kostede føringen.

De første 9 omgange opbyggede Claus Christensen et forspring på omkring 15 sekunder, men en overhaling i gul flagzone kostede en tur i pit til en 'stop and go' straf kostede ham føringen.

Bag Claus var der de tre første omgange tæt kamp mellem Johannes Graversen i sin Fiat X 1/9 Turbo samt de to BMW kørere Michael Klostermann og Andreas Boström.
Desværre for Andreas Boström udgik han af løbet efter tre omgange.
Og endnu værre gik det for Jørgen 'Gamle' Hansen, der blev kørt af banen allerede i det første sving, et trist exit for den farverige kører og hans flotte Renault Megane Trophy 3,5 racer.

Efter Claus' straf, rykkede han tilbage på 3. pladsen, og hen over de sidste omgange forsøgte han at kæmpe sig tilbage på 1. pladsen, først var det Michael Klostermann i sin BMW GTR der måtte give sig, og derefter blev jagten på Johannes Graversen sat ind, men da det ternede flag faldt var det med Graversen et halvt sekund foran Claus der her måtte tage til takke med en 2. plads - den var dog samtidig en 1. plads i klasse SS3.
På løbets 4. omgang kørte Claus Christensen tiden 1:10,188, hvilket viste sig at være løbets hurtigste omgangstid.

Klasse SS2 blev vundet af Michael Klostermann på 3. pladsen i den samlede stilling, og SS1 sejren gik til Morten Schmidt i sin VW Golf II 2.0 E85 der hjemkørte en samlet 8. plads.