Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Max Christensen & Dorthe Ravn ser frem til langt rally

DM Rally 
04/09/10 

Efter en længere sommerpause er DM-rallyfeltet klar til efterårs-slutspurten, som omfatter 3 rallies - startende lørdag d. 4. september med Suzuki Sydhavs Rally 2010.
Deltagerne bliver udfordret med 12 hastighedsprøver, hvilket giver samlet 157 prøvekilometre.
 

Terrænet på Lolland/Falster er meget fladt, fortæller Max Christensen. - Derfor er der forholdsvis langt mellem svingene, hvilket formentlig bliver til fordel for vores Subaru Impreza MRX 4WD i serienært rallytrim.


Max Christensen & Dorthe Ravn er klar til fuld konkurrencefight i Suzuki Sydhavs Rally 2010
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Gennemsnitligt kommer et rallyteam over målstregen i 2 ud 3 rallies. Max Christensen & Dorthe Ravn har dog en god konkurrence-statistik med 18 DM-rallies siden 2007, hvoraf de kun er udgået af 2 arrangementer. Rallyparret forstår derfor vigtigheden af kontrolleret fight inden for de fysiske grænsers muligheder.


Subaru Motorsport Danmark har fornuftige erfaringer med de flade hastighedsprøver på Lolland/Falster
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Årets forrige DM-afdeling blev kørt i Sønderjylland, supplerer Dorthe Ravn. – Her blev vi svigtet lidt af konkurrenceheldet med en afkørsel samt en tidsrøvende punktering under de to gennemkørsler af rallyets længste hastighedsprøve. Vi fightede os dog tilbage i generalklassementet, og efter 2 rallies ligger vi på en samlet andenplads i DM-stillingen for 4WD-klassen.
Subaru Motorsport Danmark er kun et enkelt placeringspoint efter ærkerivalerne: Karl-Åge Jensen og Freddy Pedersen i Peugeot 207 Super 2000.


Max Christensen & Dorthe Ravn ser frem til at angribe hastighedsprøverne i lavtflyvende fuldfart
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Vi har senest kørt rally på Lolland/Falster i 2008, fortsætter Max Christensen. – Her fik vi lejlighed til at afprøve det meste af følelsesregisteret, idet vi blev lammetævet på de første hastighedsprøver, fordi vi havde valgt forkerte bremseklodser. Senere i rallyet spottede vi en fornuftig konkurrencerytme og hjemkørte en treer generelt samtidig med, at vi udbyggede føringen i mesterskabet. Vi ser derfor frem til Suzuki Sydhavs Rally 2010 med gode forventninger, selv om de sidste 2 hastighedsprøver skal køres i fjernprojektørlys.
Max Christensen & Dorthe Ravn får skarp konkurrence blandt 4WD’erne, hvor 11 rallyteams har skrevet sig på startlisten i Suzuki Sydhavs Rally 2010.

Med venlig hilsen
SUBARU MOTORSPORT DANMARK
Åge Kirketerp Jensen


Læs mere om:
  • Dorthe Ravn
  • Max Christensen
  • Subaru Motorsport Danmark
  • SydhavsRally
  • 04/09/10 - SydhavsRally - DM Rally
  •