Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Kan Jesper K. Egebart sikre sig et servees?

Formel Ford - DK 
03/09/10 

GP Danmark på FDM Jyllandsringen kan blive afgørende for DM i Formel Ford.
Formel Ford-klassen er med på programmet, når årets største internationale racerløb på dansk grund i weekenden køres på GP Danmark. Ligesom i hovedklassen – DTC – er der både en dansk og international titel at kæmpe om, men i klassen for de små formelvogne er der størst åbenhed om udfaldet af den danske titel.
 

Men GP Danmark kan også blive løbet, hvor en af deltagerne kan sikre sig et servees forud for DM-finalen i oktober.

Seks kørere har teoretisk mulighed for at blive Danmarksmester, men for Niels-Ejnar Rytter, Trustrup, Elliot Winther, Roskilde, og Martin Lumholt, Jyllinge, er muligheden teoretisk, da de dels selv skal opnå topresultater, dels håbe på uheld for trioen i top for at kunne holde liv i DM-muligheden.


En række af bejlerne til Danmarksmesterskabet i Formel Ford og dermed også sejren i klassen ved weekendens GP Danmark: Kean Kristensen (23), Elliot Winther (90), Jesper K. Egebart (48) og Mikkel C. Johansen (60).
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Kampen om Danmarks Idræts Forbunds guldmedalje står reelt mellem tre kørere. Kean Kristensen, Herlev, Mikkel C. Johansen, Slagelse, og Jesper K. Egebart, Børkop. 17 point adskiller de tre, og med 86 point at kæmpe om ved GP Danmark og efterårets DM-Finale er intet afgjort endnu.

Jesper K. Egebart synes dog at have favoritværdigheden. Hans føring i mesterskabet er nemlig blevet en realitet til trods for, at han ikke har deltaget i alle årets mesterskabsafdelinger. Samtidig er han også sæsonens mest vindende kørere, hvor det faktisk ikke er lykkedes nogle af konkurrenterne at slå ham i år på netop FDM Jyllandsringen!

For en af mesterskabskandidaterne er udgangspunktet forud for weekendens GP Danmark ekstra svært. Det er Mikkel C. Johansen, der efter sidste afdeling på Ring Djursland blev idømt et såkaldt gult kort og skal starte op til seks placeringer længere tilbage i startopstillingen i første løb end den startplacering, hans tid fra tidtagningen kvalificerer ham til.

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Plac. Kører Mærke Point
1 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 200
2 Kean Kristensen Aquila-Duratec 189
3 Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 183
4 Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 125
5 Elliot Winther Mygale-Duratec 121
6 Martin Lumholt Aquila-Duratec 115
7 Thomas Lund Van Diemen-Duratec 81
8 Frank Mortensen Ray-Duratec 80
9 Christina Nielsen Aquila-Duratec 73

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jesper K. Egebart
  • Kean Kristensen
  • Mikkel C. Johansen
  • Egebart Racing
  • Jyllandsringen
  • 05/09/10 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK - DM
  •      ASETEK SIMSPORTS