Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Nordeuropæisk finale og DM-revanche i Rally Cross

Rallycross - DM 
05/09/10 

Motorsport Nordjylland (MNJ) ser frem til to spændende løbs-arrangementer på løst underlag, idet nordjyderne er værter for DM-ravancherne i både Rally Cross og Folke Race. Rally Cross Denmark i løbsweekenden: 25.-26. september 2010 er samtidig finale i løbsserien for North European Zone (NEZ), som i FIA-sammenhæng andrager: Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen samt Rusland.
 

- Norge har efterhånden overhalet Sverige som stærkeste nation i EM-sammenhæng, konstaterer MNJ’s tidligere formand Kaj Storgaard.
- I 2009 kom alle 3 europamestre således fra Norge, og vi er derfor glade for at kunne præsentere en pæn stor håndfuld kørere fra fjeldlandet. En trofast deltager er den friske norske jente: Camilla Antonsen, som i år har skrevet sig på startlisten med en Ford Fiesta.


Nordmanden: Ståle Simensen stillede i 2009 til start i Rally Cross Denmark sin spektakulære Mercedes-racer.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I DM-revanchen håber MNJ på, at to af klubbens RC-teams kan præsenteres som nybagte danske mestre.

- DM-finalen afvikles først i september på Nisse-Ringen ved Næstved, fortsætter Kaj Storgaard. – Allerede inden DM-slutspurten er Peter Lindgaard dog kåret som DM-vinder i sin Opel Corsa, hvilket er virkelig flot i hans første sæson for den tunede 1,6 liters klasse.

- I al beskedenhed har jeg scoret placeringspoint i alle 6 kørte DM-afdelinger, supplerer Peter Lindgaard. - Vi har selvfølgelig oplevet nogle tekniske småproblemer gennem 2010-sæsonen, men har kunnet tackle dem enten mellem RC-heatene og eller hjemme på værkstedet.


Peter Lindgaard i Opel Corsa er nykåret dansk mester i Rally Cross allerede inden finalen på Nisse-Ringen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I klassen for serienære 1,6 liters racere er MNJ-chaufføren: Mikkel Jespersen med helt fremme i debutsæsonen med sin Peugeot 106. Efter tre forårs-sejre i streg har nordjyden på det seneste ikke været tilsmilet af konkurrenceheldet, og skal derfor fighte med sjællænderen Jakob Skaaning i DM-finalen: - Det bliver virkelig nervepirrende på Nisse-Ringen. I store træk vil den bedstplacerede i DM-finalen også hjemkøre guldmedaljen.


Mikkel Jespersen skal kæmpe om DM-guldet i sin Peugeot 106 på Nisse-Ringen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I samme klasse har førsteårsdeltageren (rookie): Kasper Zylauv i Opel Corsa fremvist en stigende formkurve. MNJ’eren har en dugfrisk klassesejr med i bagagerummet fra DM-semifinalen på Ørnedalsbanen ved Sæby.


Rookien: Kasper Zylauv i Opel Corsa har fremvist en stigende formkurve, og scorede en klassesejr i DM-semifinalen på Ørnedalsbanen ved Sæby.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

For de tunede 2-litere har DM-bronzevinderen 2009: Allan Jørgensen fra MNJ i år haft lidt problemer med at holde sin Opel Corsa i topform: - Både gearkassen og motoren har drillet os i 2010, men mon ikke der er basis for en fornuftig slutspurt på Nisse-Ringen. Jeg ligger i øjeblikket på en samlet 6. plads, men både DM-sølv og -bronze er stadig inden for rækkevidde. Her bliver den skrappeste konkurrent: Thomas Mark fra Viborg i Citroën Xsara.


En fornuftig DM-slutspurt kan give Allan Jørgensen mulighed for at score DM-medalje i Rally Cross med sin Opel Corsa.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Rally Cross Danmark har opnået en stor stjerne blandt de skandinaviske kørere i den tunede 3 liters-klasse, afslutter Kaj Storgaard. - Vi påregner derfor også at tiltrække RC-teams med primært vilde og voldsomme Volvo’er fra Norge/Sverige til NEZ-finalen. Desuden fremviser flere af de baltiske RC-kørere også spektakulær performance på det løse underlag.


Thomas Mark har gennem flere år kørt i Tyskland, men har i 2010 valgt at satse i Danmark. Viborg-køreren ligger nr. 2 i DM 2010 for den tunede 2 liters-klasse inden DM-finalen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Rally Cross Denmark er desuden NEZ-finale i Cross Kart, hvor Norge også er stærkt repræsenteret. De danske kørere vil derfor få skrap konkurrence i DM-revanchen for de hidsige racere.


Vendelboen: Dennis Munch giver fuld gas i Cross Kart.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

DM-revanchen for Folke Race køres i løbsweekenden: 9.-10. oktober.

Motorsport Nordjylland

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nysum
  •