Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BGTC

2. plads i British GT til Vibe Smed

British GT
Championship 

05/09/10 

Et par gange om året holder englænderne fri på de såkaldte 'Bank Holidays'. Det benyttes ofte til sportsarrangementer, og mandag den 30. august blev der derfor afviklet en afdeling af British GT på Snetterton banen.
Vibe Smed deltager i 2010 i G4 klassen, hvor omgangstiderne er 5-10 sekunder langsommere end GT3-klassen.
 

Sammen med sin faste makker Nathan Freke kører hun for Century Motorsport i en Ginetta G50, som er udstyret med en 3,5 liters Ford V6 motor. De to klasser afvikles sammen i løb på én times varighed med kørerskift midtvejs. På den korte Snetterton bane giver det en del trafik løbet igennem, men det er jo vilkårerne i den type konkurrencer.


Vibe Smed i sin Ginetta G50.
(Foto: Peder Madsen)

Det var Vibes fjerde løb i bilen og hun har efterhånden lært bilen bedre at kende. Ved kvalifikationen placerede hun sig på en 4. plads ud af de 7 tilmeldte i klassen. Og det skulle vise sig ikke at være helt ved siden af. Da løbet var igang distancerede hun sig hurtigt fra forfølgerne uden dog at være i stand til at avancere yderligere. Men hun kørte fine tider og hang hele tiden på de tre forreste.

Da Nathan Freke midtvejs efter et perfekt pitstop overtog bilen bragte han sig ret snart på 3. pladsen i klassen. Afstanden til 2. pladsen var ikke stor og det var tydeligt at Nathan ville være i stand til at hente det ind.

En safety car betød, at feltet blev presset sammen, og da det blev frigivet igen, kunne Nathan Freke ubesværet avancere til 2. pladsen i klassen.

Lidt uforståeligt havde løbsledelsen valgt at lade bilen på 1. pladsen køre forbi safety car, hvilket i praksis gjorde det umuligt at indhente den inden løbets afslutning. Men det var alligevel nogle glade kørere, som besteg podiet efter løbet og modtog pokalerne og den obligatoriske champagne.

I GT3 klassen deltog Allan Simonsen, som foruden at sætte løbets hurtigste tid i sin Ferrari besatte løbets samlede 2. plads. Så de danske kørere gjorde et godt indtryk på de mange engelske tilskuere.

Peder Madsen


Læs mere om:
  • Allan Simonsen
  • Nathan Freke
  • Vibe Smed
  • Snetterton
  •