Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCar Challenge

Regn over Padborg – også af pokaler

SuperCar Challenge 
03/09/10 

Frederichsen Sport & Promotion stillede igen op i Super Car Challenge til Dansk Metal Racing Festival på Padborg Park. Claus Møller var chauffør i teamets åbne GULF PRC sportsvogn, og Alex Frederichsen stillede ligesom sidst op i den flotte fabriksindsatte Aquila CR1 med V8 motor.
 

Denne weekend blev Super Car Challenge kørt sammen med Special Saloon Car, så der var masser af biler på banen, og Alex var endda tilmeldt i begge klasser. Han gjorde det godt i kvallen og skulle starte 2’er generelt i begge løb.

Claus havde dækproblemer og det gik derfor mindre optimalt i kvalifikationen. Med tider 2 sekunder fra de hurtigste på tør bane, så var der ikke meget tilfredshed med præstationen. Til løbene om søndagen blev der justeret og monteret nye dæk, og Claus skød frem fra 7. startposition i første heat og kom hurtigt til at kæmpe med Alex om den generelle 3. plads og sejren i Super Car Challenge.


(Foto: Gripping Media)

Efter et par forsøg kom Claus forbi, og jagtede Dennis Holbæk i den mere end 200 hk stærkere Aquila med BMW M3V8 motor. Undervejs stjal han Dennis’ banerekord fra Juni måned med tiden 1.01,6 og havde flere overhalingsforsøg. Han måtte dog slække på tempoet til sidst på grund af varme bremser, men holdt placeringen i mål.

Alex besad 2. pladsen i klassen helt til mål, og opgaven var derfor klart defineret til 2. heat: Claus skulle slutte BAG hans hvide Aquila-racer. Og sådan gik det.

I 2. heat kom Alex godt fra start på den nu regnvåde bane med Jørgen ”Gamle” Hansens potente Megane på hjul, og besatte en generel 2. plads. Claus fik også en god start og var hurtigt i gang med at finde vej om Jørgen. Det tog nogle omgange før Jørgen måtte give sig i opløbssvinget, og så skulle det interne opgør mellem Claus og Alex afgøres igen.

Og det opgør blev afgjort af vejret. I starten havde Claus overtaget, men efterhånden som himlen åbnede sig og banen stod under vand, så var feltets bredeste regndæk pludselig også feltets farligste. Med aquaplaning hele banen rundt og konstant hjulspin i alle gear ned af langsiden, så satsede Claus på det sikre, satte farten ned og lod konkurrenterne komme forbi. Desværre dumpede Claus helt ned på en 8. plads og alle Super Car Challenge bilerne nåede forbi.


(Foto: Gripping Media)

Alex holdt imidlertid den generelle 2. plads og klassesejren til mål, og hans flotte placeringer samt deltagelse i begge klasser gav en regn af pokaler efter løbet. Ikke mindre end 7 stk. kunne Alex tage med hjem til hylden. I det indbyrdes opgør i teamet endte Racing Festivalen 1-1, mens Claus nu fører 2-0 på banerekorderne.

Næste gang teamet skal i aktion er den kommende weekend til Jyllandsringens GP, hvor Alex deltager med Aquila’en i Special Saloon Car klassen med Claus som mekaniker. Weekenden efter skal Claus køre 4-timers løb i Sverige i en Mini Cooper, og så stiller begge kørere op til Super Car Challenge finalen på Jyllandsringen i Oktober – igen i hver sin bil.

cm-motorsport


Læs mere om:
  • Claus Møller
  • cm-motorsport
  • Padborg Park
  •