Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Cup

Jason Watt vejrer morgenluft

STC Cup 
02/09/10 

Den tidligere mester tror på sin chance ved weekendens GP Danmark
I den kommende weekend køres det årlige GP Danmark på FDM Jyllandsringen, hvor der er dømt international landskamp. Scandinavian Touring Car Cup er på programmet, og dermed er der lagt op til et firhjulet arvefjendeopgør mellem Danmark og Sverige. Målt på antal deltagere er de svenske teams i overtal med 15 startende mod 10 fra de danske teams, men alligevel vejrer et af de danske topnavne morgenluft
 

”Jeg tror nok på, at vi skal kunne gøre os gældende,” siger Jason Watt, Herlev. ”Jeg er mere optimistisk end til Åbningsløbet, for der troede jeg, at vi ville få trukket bukserne længere ned. Men uanset om vi kikker på de to fælles løb, der er blevet kørt på Jyllandsringen eller i Göteborg, så har vi bevist, at danskerens niveau er højt.”


Jason Watt tror på sine egne og sine landsmænds muligheder ved weekendens GP Danmark på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Morten Alstrup)

DTC-mesteren fra 2002 indtager aktuelt en 12. plads i den samlede stilling for Scandinavian Touring Car Cup, hvor han er fjerdebedste dansker. Grundstenen i denne position er den femteplads, han kørte hjem, da der var premiere på den nye løbsserie på netop FDM Jyllandsringen tilbage i april. Dengang frygtede han for modstanden fra Sverige.

”Jeg havde en forestilling om, at de svenske teams havde testet mere og kendte Yokohama-dækkene bedre end os danskere, der først er begyndt at køre på dem i denne sæson,” siger Jason Watt. ”Nu har vi kørt mod dem herhjemme og i Sverige, hvor vi også gjorde os godt gældende, så det beviser, at danskerne også kan finde farten i bilerne.”

Da der sidst blev kørt løb på FDM Jyllandsringen, gjaldt det en afdeling af Danish Touringcar Championship, hvor Jason Watt sejrede i det ene af de to løb. Han tror på en mulig gentagelse ved GP Danmark i weekenden.


Ved den forrige afdeling af Scandinavian Touring Car Cup i Göteborg var Jason Watt konkurrencedygtig, men løb ind i tekniske problemer.
(Foto: Morten Alstrup)

”Med lidt vind i sejlene kan jeg godt gøre det i den skandinaviske serie,” vurderer Seat Leon-køreren. ”Robert Schlünssen vandt jo også, da vi kørte det første skandinaviske løb, så det kan lige så godt blive mig som nogle af de andre i den kæmpestore håndfuld, der kan vinde. Men jeg har en idé om, at Jan Magnussen bliver giftig.”

”Jeg tror, at de nye Sciroccoer har fart på. BMW’erne er altid konkurrencedygtige, og med Volvoerne er vi vist oppe på ti biler, der kan vinde. Der er to Volvoer, to Sciroccoer og en Lacetti. Så er der 4-5 BMW’er som kan køre stærkt. Casper, Robert, Göransson og Björk, og det bliver vel ti kørere, som kan vinde. Nummer 11 er så mig!”


Læs mere om:
  • Jason Watt
  • Team BYGMA Jason Watt Racing
  • Jyllandsringen
  • 05/09/10 - Jyllandsringen - STC Cup
  •