Formel Ford - UK

Egebart tæt på toppen

02/09/10

Jesper Egebart er netop hjemvendt fra Snetterton banen i England efter weekendens afdeling af det engelske Formel ford mesterskab.
Snetterton banen er en meget hurtig bane, med store bløde sving kun afbrudt af et par chikaner. En stor del af de engelske team bruger netop denne bane som test/træningsbane.

Det betyder at stort set alle kørerne i feltet har en stor erfaring med den hurtige bane.
Kun en enkelt testdag er det tidligere blevet til på denne bane for Jesper Egebart.

Tidtagningen gik ikke helt som planlagt. Pga. de lange langsider der er på banen, er der meget tid at hente ved at kunne slipstreame på en anden bil. Ca 0,5 sek. Også noget de engelske teams har øvet meget. Men en ”slipstrømsaftale” med den mesterskabsførende Scott Malvern slog desværre fejl, og startplaceringen til de to løb blev henholdsvis 10 og 11.

(Foto: Egebart Motorsport)

Løb 1:
Løbet bød på regn. En god start gjorde at Jesper var oppe som nummer 8. Men dårlige regndæk, og mange tætte kampe resulterede uheldigvis i en afkørsel på sidste omgang. Bilen kom ind på banen igen og resultatet blev en 11. plads.

Løb 2:
Med tørvejr og en god start fra position 11, rykkede Jesper hurtigt op i feltet, Og farten var god. I flere omgange kunne han holde den 7. plads han havde kæmpet sig op til. Men hen imod slutningen af løbet var dækkene kørt for varme i kampen om placeringer. Det betød at resultatet blev en 9. plads.

Alt i alt en god weekend selvom resultaterne udeblev. ” Man må nok se i øjnene, at det kræver masser af træning på de enkle baner før man har et setup der kan være med helt i top 5” udtaler Per Egebart fra Egebart Motorsport.

Netop nu er bilen ved at blive gjort klar til weekendens løb på Jylandsringen, hvor kampen om Danmarksmesterskabet forsætter.