Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Cup

Casper Elgaard: “Jeg kommer til at blande mig i toppen”

STC Cup 
02/09/10 

Eksmesteren skal revanchere en dårlig start i ny skandinavisk racerserie
For tre uger siden fik Casper Elgaard, Århus, endelig hul på bylden. På Ring Djursland scorede han sin første 2010-sejr, da han vandt en afdeling af Danish Touringcar Championship. I weekenden gælder det FDM Jyllandsringen og GP Danmark, men det bliver en noget sværere opgave for den tidligere tredobbelte mester.
 

På programmet er tredje afdeling af Scandinavian Touring Car Cup – det nye supermesterskab, der tæller deltagerne fra den danske DTC-serie og det svenske modstykke, STCC. Det betyder, at der denne gang bliver 25 toptunede racerbiler i topklassen ved GP Danmark.

”Når svenskerne kommer, bliver det en hård og tæt kamp. Jeg glæder mig til, at jeg skal køre mod dem igen,” siger Casper Elgaard, der fik en alt andet end perfekt start på sin sæson, hvor han efter to løb skiftede team.

”Det kan kun gå bedre end de to første skandinaviske løb. Jeg regner med, at jeg kommer til at blande mig i toppen,” siger han. ”De to første løb med svenskerne ikke lige været der, hvor jeg har været mest heldig. Første gang ødelagde jeg en motor, som ødelagde hele weekenden. Göteborg var første weekend med det nye team, hvor jeg var med oppe i toppen og viste gode takter, men det kunne godt være gået bedre. Men jeg synes, at der er kommet styr på det nye team, jeg kører for!”


Casper Elgaard er i front for den danske løbsserie, her på Ring Djursland. I weekenden bliver konkurrencen hårdere på FDM Jyllandsringen med tredje afdeling af Scandinavian Touring Car Cup.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Mens Casper Elgaard indtager førstepladsen i kampen om Danish Touringcar Championship, er han endnu ikke kommet på scoringstavlen i Scandinavian Touring Car Cup. Men han er overbevist om, at det sker i weekenden, for FDM Jyllandsringen er en bane, han kender godt.

”Det er et år siden, at jeg sidst vandt på banen, og jeg forventer, at det kommer til at gå rigtig godt,” siger Casper Elgaard, der dog forventer hård modstand.

”Jan i Lacettien bliver rigtig, rigtig stærk. Han viste i Göteborg, at han hurtigt fandt sig til rette i den bil. Jan er en hurtig kører, så det er en god sammensætning. Volvoerne er rigtigt stærke, specielt i tidtagningen, og der er rigtigt mange kørere, som kan blande sig og komme med i super 8 kvalifikationen. Det bliver rigtigt svært!”

Første gang deltagerne i Scandinavian Touring Car Cup indtager FDM Jyllandsringens asfalt, bliver lørdag klokken 12.00, hvor de får tre kvarters fri træning til at genopfriske kendskabet til banen og få indstillet racerbilerne rigtigt forud for tidtagningen, som køres 15.05. De otte hurtigste fra denne tidtagning skal søndag middag ud i et nyt slag, hvor de skal kæmpe mod stopuret om den endelige fordeling af de otte forreste startpositioner til det første løb. Dette løb skydes i gang klokken 14.20, og det store GP Danmark afsluttes med det andet løb klokken 17.05.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Jyllandsringen
  • 05/09/10 - Jyllandsringen - STC Cup
  •