Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Mikkel Mac 4 plus 4 giver 4?

Formula Renault
2.0 NEC 

29/08/10 

Selvom det måske kan virke som tango på stedet, når man som ung dansk racerkører slutter weekendens første Formel Renault 2.0 NEC løb på den samme placering, som man startede på efter kvalifikationen. Så var Mikkel Macs eftermiddag på den tjekkiske Autodrom Most bane langt mere dramatisk, end tallene afslører!
 


(Foto: Chris Schotanus)

Den 17 årige kører fra Nykøbing Falster ligger fortsat på andenpladsen i Formel Renault 2.0 NEC serien, trods et løb der rummede både afkørsler, påkørsler og regnvejr.

”Jeg kvalificerede mig til en startposition som nummer 4 ved lørdagens kvalifikation,” fortæller Mikkel fra hotellet i Most. ”Den førende i mesterskabet, Ludwig Ghidi, startede lige foran mig, mens køreren lige bag mig i mesterskabet startede på andenpladsen. Så jeg er rimelig tilfreds, vi har fundet en del fart i bilen. Pole position blev taget af en langt mere rutineret gæstekører fra Eurocup serien, Kevin Korjus.”


(Foto: Chris Schotanus)

Det første løb fandt sted lørdag klokken 15.50, og det var en yderst dramatisk affære. Mesterskabet er på vej ind i sin afgørende fase og det kan tydeligt mærkes på konkurrenternes angrebslyst. Mikkel er på en øjeblikkelig andenplads i mesterskabet, med blikket skarpt rettet på Ludwig Ghidis pointføring i Northern European Cup og den Formel Renault 3.5 World Series test den indebærer.

”Det begyndte at regne klokken 15.00, netop som vi var ved at gøre klar til at køre ud på gridden. Det var heldigvis kun en byge, og banen begyndte allerede at tørre op da jeg kørte ud på banen. Jeg fik en okay start på mine slicks, på den stadig fugtige bane. Jeg startede fra fjerdepladsen og det var den position jeg havde ud af første sving. Derefter kom der safetycar, da der var en der havde kørt af. Banen var stadig våd visse steder, da starten blev givet frit igen. Ghidi lå lige foran mig med et par sekunders forspring, og sådan var det desværre resten af løbet.”

”Jeg går indenom gæstekøreren fra Eurocup, Kevin Korjus, men han trækker også ind og jeg bremser alt hvad jeg kan med mine slicks på den våde bane. Men det var desværre ikke nok, og mit forhjul rammer Jeroen Mulls baghjul. Det var meget beklageligt, det var slet ikke min mening at ramme ham. Jeg når helt ind over kerben for at undgå ham, men min styring bliver lidt skæv af sammenstødet og min frontvinge får også et stød. Heldigvis er vingen solidt bygget, så den holdt resten af løbet.”


(Foto: Chris Schotanus)

”Mull, som ligger på trediepladsen i mesterskabet, slutter således på en endelig tiendeplads, så min andenplads i det samlede Formel Renault 2.0 NEC serie er stadig intakt! Men Ghidi slutter på tredjepladsen, og frustrerende nok får han 3 point mere end mig så vi nu har 20 points forskel. Men der er stadig 60 point at køre om denne weekend, så jeg skal nok fange ham!”

Weekendens anden- og tredje løb finder sted søndag, henholdsvis klokken 11.35 og klokken 16.00. Mac starter på en fjerdeplads til det kommende løb 2.

Aslak Vind
Presseansvarlig
Mikkel Mac


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Most
  • 29/08/10 - Most - Formula Renault 2.0 NEC
  •